Докато сме в сезона на черешите, ви предлагаме един ефирен и сочен сладкиш на финалистката от MasterChef, сезон 6 - Виолина Маринова.
Черешите тя превръща и в пълнеж за домашни фунийки сладолед.
С нетърпение очакваме да разберем какво ще се случи и с ягодите.
За черешовия сладкиш са необходими 300 грама от червените плодове.
Освен че е вкусен, този десерт ще е и полезен. Черешите са една от най-богатите на антиоксиданти храни. Съдържат мелатонин, който осигурява добър нощен сън.
Необходими продукти:
- 230 г брашно от лимец
- 3 яйца
- 200 г захар
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 70 г зехтин
- 1/2 сок от лимон
- кората на 1 лимон
- 1/2 ч. л. сол
- 1 с. л. сода
- 300 г почистени череши
- ванилия
Приготвяне:
Всички продукти се забъркват, за да стане хомогенна смес.
Черешите се разполовяват, за да се отстранят костилките.
Слагат се в тестото и съвсем леко се объркват, за да се запази целстта на плода.
Пече се.
"Едно парченце и си на черешата" - пише за този сладкиш участничката в MasterChef.
Прочетете и каква част от кулинарното ежедневие имат черешите в живота на Мария Жекова - победител в MasterCeh, сезон 7.
"Битки не се печелят само със сила. Печелят се и с нежност, с обич, с вдъхновение. Всъщност май се печелят с мечта и труд. С полет. И с диви череши в сърцето." - сподели тя в Инстаграма си.