MasterChef приключи и вече всички знаят кой е победителят. Мария Жекова  грабна титлата в седмия сезон на кулинарното и спечели надпреварата за най-добър хоби готвач на България. 

"Битки не се печелят само със сила. Печелят се и с нежност, с обич, с вдъхновение. Всъщност май се печелят с мечта и труд. С полет. И с диви череши в сърцето." - сподели тя в Инстаграма си. 

Мария не крие, че дните около финала на кулинарното шоу са били като "невиждан вихър в живота" й.

Това, което отбелязва като важно обаче, е благодарността.

"Не съм отговорила все още на всички благи съобщения от мили хора, но ще го направя, защото са ми така ценни. Не искам да пиша сега и тук много думи. БЛАГОДАРНА СЪМ. Победата винаги е сладка, но винаги съм искала ако побеждавам - да бъде ръка за ръка с това, в която вярвам, а не въпреки него."


Победата в MasterChef определя като сбъдната мечта, защото я е постигнала чрез любовта си към родните кулинарни богатства.

"Винаги съм вярвала в достойнствата на страната ни. И те съвсем не се изчерпват с храната ни, като богатство. Богати сме с толкова много. Богати сме. Иска се да вярваме." - пише още тя. 

"Повярвах и се случи вълшебството. Ако има нещо, което бих искала да остане като спомен и с което наистина се гордея, то това е неоспоримото доказване, че когато човек влага душата си, труди се и мечтае силно - чудесата се случват пред очите му!"