Децата се върнаха обратно в класната стая, а за дамите остана „Училище за нокти“. Кои са най-честите грешки при направата на маникюр и повече за тенденциите през есента на 2023 г., специално за Лейдизон говори професионалистът Женя Ламбова.

В "Училище за нокти"

 

Женя Ламбова е основател на школата. "Има маникюри за всеки вкус", каза тя. Въпреки това ни сподели за тенденциите при ноктите за есента на 2023:

  • „Забулен“ френски и омбре си остават класика;
  • Телесни цветове;
  • Пастелни цветове;
  • Декорациите не са на мода;
  • По-малко рисунки;
  • Без много камъни;
  • По-къси нокти;
  • Маникюрът трябва да се доближава до естествената дебелина на нокътя.

Маникюристката Женя създава своя школа за нокти, като в нея провежда курсове за направата на маникюр. Организира обучения, като едно от тях е насочено към жените, желаещи да натрупат базови знания за направата на красиви нокти. Друго е насочен към професионалисти от различните сфери в света на красотата. "Футуристичната" е едно от тези събития:

 

 

Целта на конкурса е професионаристите да излязат от зоната си на комфорт“ и да създадат нови и интересни образи, обясни Женя. Невероятните маникюри, грим и прически от подобни събития вижте в ГАЛЕРИЯТА.

Как да имаме здрави нокти?

Ако сами се грижим за своя маникюр, важно е пилата да бъде с абразивност между 180 и 240 за „естествени нокти“, съветва Женя. Важно е да поддържаме ноктите си като ги подрязваме и почистваме от мъртви кожи. В случай, че ни е страх да почистваме кутикула сами вкъщи, може да посетим специалист, който да го направи.

„Много е важно да не се слага основа под гел лака“, уточни Женя. Когато използваме база под гел лака, маникюрът трябва да се подновява на всеки 3 седмици. При отстраняването на базата нокътната плочка се нарушава в пъти повече. Затова е по-добре е да правим маникюра си с гел, според специалистът.

Преди и след в "Училище за нокти"

„Когато на клиент му запари, докато си пече лака, той трябва веднага да извади ръката си от печката“, поясни специалистът. Това не спира химическия процес, ако става въпрос за база или гел. В противен случай може да си причиним „химическо изгаряне“. Тогава нокътното легло се отлепя и трябва да му дадем почивка от гел лак от 4 до 6 месеца, до пълното му израстване.

„Не е задължително да поставяме цветно покритие върху нокътната плочка, за да бъде тя здрава“, каза Женя. Трябва да подхранваме ноктите и кожата около тях. Ако някоя от дамите реши да се поглези през по-студените месеци, парафинотерапията е подходяща“, каза специалистът. Тя се извършва в професионални условия. „Олиото за кожички е задължително“, напомни Женя. То трябва да се използва независимо от това дали поставяме лак върху ноктите си.