"Модна икона 2023" е церемония на Академия за мода, на която се награждават едни от най-изявените български лица в различни категории.

Журналистът и водещ на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ Златимир Йочев спечели в категория „Медии и журналистика“. Неговият любим цвят е „синьото във всичките му разновидности“, сподели той пред LadyZone. През почивните дни ще го срещнем с тениска, дънки и удобни кецове.

Снимка: Академия за мода

Певицата DARA беше отличена в категория „Музика“. Костюмът й беше с широка кройка и обсипан с блестящи камъни. „Защо едно събитие трябва да определя моя стил? Не, аз винаги оставам вярна на себе си и на стила си“, отговори на въпроса ни какво би облякла на разходка в мола Дара.

Снимка: Академия за мода

Председателката на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева получи приза в категория „Спорт“. Попитахме я с какво облекло бихме я срещнали на разходка в парка. „С приятен пролетен костюм и подходяща копринена блуза“, категорична е Раева.

Снимка: Академия за мода

Мария Георгиева спечели приза в категория „Лайфстайл журналистика“, дизайнерът Ирина Влади в категория „Интериорен дизайн“, изкуствоведът Христина Бобокова в категория „Артмениджмънт“, изпълнителният директор Весела Мирянова беше наградена в „Архитектура и строителство“.

Снимка: Академия за мода

Есил Дюран бе сред специалните гости на церемонията. Тя си позволява да блести в по-ярки цветове само на подобен тип събития. „Моите сензори улавят всякакви модни тенденции“, сподели ни тя. 

Снимка: Академия за мода

Критериите на Академията за „модна икона“ са качества и добродетели като високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация, изискан и модерен вкус и стил.

Снимка: Академия за мода

В ревю-спектакъла по време на събитието бяха представени най-новите колекции на талантливи дизайнери, модни къщи, както и модели на студенти на председателя на Академията – проф. Любомир Стойков.

Вижте повече във видеото най-горе.