Седмицата на модата в Париж продължава, въпреки че тази година се случва по малко по-различен начин заради коронавируса. Dior буквално оцветиха подиумите с колекцията Womenswear Spring/Summer 2021. Модели с дълги рокли с бродирани треви, цветя и клонки се разходиха по модния подиум, припомняйки, че макар сега да се прибираме повече навътре в себе си, когато есенният и зимният хлад отминат, пак ще разцъфтим.

Снимка: Getty Images

Колецията е дело на Мария Грация Чиури, която е и първата жена главен дизайнер в модната къща. Моделите са създадени по време на карантината. И макар това да е висша мода, този път на преден план излиза комфортът. Дизайнът им се стреми да обедини в едно новото прагматично и налаганото с години от марката. "Трябваше да подходим към тази колекция с повече идея. Живеем по различен начин и оставаме повече у дома с близките си. Дрехите ни трябва да отразяват този нов стил на живот", споделя дизайнерката.

 

Представена при специални условия за социална дистанция в Градините на Тюйлери, колекцията съвсем откровено може да бъде наречена чувствена. 

Снимка: Getty Images

Силуетите на много от моделите са тип пясъчен часовник, за да се подчертае талията. Роклите са офирни и дълги, но толкова нежни, че ти се струва, че едва докосват кожата.

Снимка: Getty Images

Флоралните принтове, които имаха друг живот въпрху палта от 1959 г., се появиха в колекцията върху туники. Романтиката беше загатната в дантелите на дългите рокли и блузите с пачуърк. Нов живот беше дъхнат и на райетата, като те се съчетава в различни посоки върху панталоните и блузите.

Снимка: Getty Images