Виктория Бекъм представи новата си модна колекция с видео, заснето в лондонската галерия за съвременно изкуство. На събитието присъстваха само четирима гости - съпругът й, дъщеря й и двамата й синове. "Моите любими и единствени гости този сезон", написа Виктория и сподели снимка на семейството си.

Както голяма част от модните дизайнери и тя се отказа от традиционно дефиле заради коронавируса. Припомяме, че и раздаването на наградите "Еми" тази година мина без публика, единствено с макети от картон на номинираните.

Колекцията на Виктория Бекъм е в духа на 70-те години на миналия век. Повечето модели са с дълги панталони и рокли от дантела и сатен.

46-годишната дизайнерка често споделяше кадри на моделите и работата зад сцена преди официалното представяне на колекцията. Модел в прозрачна дреха, голямо колие и акцент върху гърдите беше един от най-провокативните кадри. Въпреки доста строгите ограничения на Инстаграм за подобни снимки, публикацията на Виктория не само че не бе премахната, но и спечели много внимание.

"Работейки по тази колекция, бяхме спонтанни. Запитахме се кои искаме да бъдем, какво искаме да създадем. Тази колекция е за свободата. Тази колекция е мечта. Но тя е вдъхновена от действителността", споделя Виктория.

Дрехите са в еклектичен стил. Виктория показа палта, дрехи от деним и рокли, които свободно се спускаха около силуета на жената.

Снимка: instagram.com/victoriabeckham

Характерна особеност за панталоните беше тяхната дължина - крачоли с ръб и широка долна част.

Снимка: instagram.com/victoriabeckham

Дрехите бяха съчетани с едри бижута, в които преобладаваха окръжностите като форма.

Колекцията беше представена като капсулна, специално за онези жени, които наистина държат на гардероба си и имат отношение към дрехите, които правят силуета им специален.