"Спящи красавици: събуждане на модата" - това е официалната темата на Met Gala 2024. И всички красавици определено се събудиха, при това изкллючително стилно. Червеният килим посрещна невиждан досега блясък и рокли, които идваха от свят, в който въображението няма лимити. 

Официалният дрескод за тазгодишното събитие е "Градината на времето". Изложбата представи около 250 редки експоната от постоянната колекция на Института за костюми, обхващащи повече от 400 г. от историята на модата.

„Мет Гала“ е основана през 1948 година от Елинор Ламбърт – известен моден публицист. Тя е известна с това, че е основател на „Съвета на модните дизайнери в Америка“, който създава през 1962 г. В днешни дни това е едно от най-шармантните събития в света на модата. 

Водещи на Met Gala 2024 са Зендая, Дженифър Лопес, Бад Бъни и Крис Хемсуърт. А те самите простигнаха в умопомрачителни рокли. 

Божествено красиви рокли! Но всяка красота си има и цена - с много от тях едва се ходеше.  

Ким Кардашиян имаше нужда от помощ, за да изкачи стълбите. Тя носеше зашеметяваща сребриста рокля с метален корсет от Maison Margiela.

 

Певицата Tyla пък буквално трябваше да бъде носена по стълбите. 

Зендая се появи не с една, а с две забележителни визии - включително нестандартен аутфит на Margiela и винтидж рокля на Givenchy от пролетната колекция на модната къща за 1996 г.

Дженифър Лопес избра блестящ тоалет на Schiaparelli.

 

Разбира се, фотографите нямаше как да не акцентират със снимките си върху дупето й.

 

 

Не пропускайте да видите и този ослепителен стил - Сара Джесика Паркър с Richard Quinn. Удивителен кукленски обем на роклята, който беше допълнен от същото количество, но в косата. За баланс звездата от "Сексът и градът" бе избрала безовата цветова гама.

Риана бе една от звездите, които пропуснаха събитието. Оказа се, че певицата била болна от грип и се е наложило да се оттегли. Преди събитието Риана се закани, че ще присъства и че планира да запази семплата си визия. 

Всички снимки разгледайте в ГАЛЕРИЯТА.