За изключително кратко време, певицата Адел успя да загуби значителна част от теглото си. Това вдъхнови много хора да започнат да живеят по-здравословно и да имат фигурата, за която мечтаят. Но реакциите на трансформацията на Адел не бяха изцяло позитивни – някои видяха в промяната атака срещу по-пълните жени и отстъпление на Адел от полето на хората, които приемат телата си такива, каквито са. Изненадало ли е това Адел? Ни най-малко, както сподели самата тя в интервю с Опра Уинфри.

„Не бях шокирана, нито дори изненадана от негативните коментари – хората коментират тялото ми през целия ми живот“, каза тя. „Или съм прекалено голяма, или прекалено малка, или съм сексапилна, или не съм – никога не съм искала да подражавам на някого заради тялото му. Харесвах тялото си тогава, харесвам го и сега. И не е моя работа да казвам на хората как да се чувстват спрямо своите тела.“

Въпреки това певицата призна, че съжалява, ако е накарала някого да се чувства зле, заради начина, по който изглежда.

Адел дори не се е опитвала да свали килограмите

Певицата сподели, че не е започнала да сваля теглото си целенасочено. Всъщност дори е осъзнала със закъснение, че отслабва. Това се е случило след като се е разделила със съпруга си.

„Осъзнах, че напълно се доверявам на треньора си, когато в други отношения съм изгубена, а освен това не чувствах нервност, докато тренирам“, разказа тя на Опра. „Това стана моето време – имах план, когато нямах планове за нищо друго.“

Адел споели, че едно от любимите ѝ упражнения е да вдига тежести. Тя е започнала с 4 кг и половина, а вече може да вдига до 72 килограма.