Изпълнителката на хитовете „Havana” и „Senorita” Камила Кабейо ще влезе в ролята на Пепеляшка в новия филм по любимата приказка, който трябва да излезе тази есен. Почитателите на певицата вече имаха възможност да видят как ще изглежда тя в ролята.

В ролята на принца от приказката ще видим 26-годишния актьор Никълъс Галицин.

Това е вторият филм на Кей Кенън, която направи режисьорския си дебют с филма „Секс на куково лято“ от 2018 г. Сега тя е решила да пресъздаде популярната приказка в съвременна интерпретация, като направи Пепеляшка по-активна в събитията, които ѝ се случват.

Снимка: Getty Images

Освен че Камила Кабейо ще е първата кубинска пепеляшка, за пръв път ролята на добрата фея ще бъде изпълнена от биологичен мъж. Вълшебницата, която ще превърне пепеляшка в принцеса, ще е небинарният актьор Били Портър, който е известен с това, че се опитва да разбие стереотипите за мъжки и женски дрехи и често се появява на събития с рокли и дрехи, които традиционно се приемат за женски.

Филмът ще е мюзикъл – един от многото, които очакваме да се появят тази година по-екраните. За края на годината е предвидено да излезе екранизацията на бродуейския хит „Wicked“, както и режисираната от Стивън Спилбърг версия на “Уестсайдска история“.