Камила Кабейо посъветва феновете си да се отдадат на медитация, за да опазят психичното си здраве си по време на пандемията от новия коронавирус.

В прочувствен пост 23-годишната певица сподели как медитацията е трансформирала живота й и даде съвети как всички да практикуват медитацията на любящата доброта, позната като "мета" в будизма.

Kубино-американската певица стана световноизвестна като част от групата "Fifth Harmony", която напусна през декември 2016 г. Най-известната песен на Камила Кабейо е "Havana". Дебютният й солов албум "Camila" дебютира на първо място в класацията "Billboard 200" и получи платинен статус в САЩ.

 

Ето цялото послание, което Камила Кабейо сподели в Инстаграм профила си към снимката, на която медитира.

"Медитацията промени живота ми през последните няколко месеца. Не го споделих с вас през това време, защото честно казано - просто се опитвах да бъда добре, защото изпитвах силно безпокойство.

Медитацията беше това, което ме излекува - практикувах медитация всеки ден по няколко пъти дневно. Тя не просто ми помогна да управлявам силните емоции като тревожност и стрес, но медитацията ме направи по-добър човек.

Медитацията не само помага в моменти на стрес и тревожност, като този в момента. Медитацията е практиката за засилване на чувства като съпричастност, любов и състрадание - кара ви да се чувствате по-свързани не само с всички около вас, но и с живите същества като цяло - животни, растения и самата Земя, която е живо същество.

Във времена като тези, особено за младите хора, дори и да сме здрави, е важно да практикуваме състрадание и да помагаме на другите, които могат да страдат. Ние сме заедно в това, нека не сме безразлични към опасността за другите. Наша отговорност е да направим всичко необходимо, за да запазим всички. Съпричастността към действителността и солидарността към другите могат да бъдат промяната в такива тежки моменти.

Не можем да си мислим, че ще останем незасегнати, само защото се чувстваме млади и здрави. Имаме родители, баби и дядовци, приятели и съседи, и не искаме да бъдем част от проблема, когато бихме могли да бъдем част от решението. Затова бих искала днес да отделите 10 минути от деня си, за да потърсите информация за медитацията на любящата доброта в Calm или YouTube.

Или просто следвайте тези инструкции: затворете очи и седнете с изправен гръбнак, като почувствате как гравитация приземява тялото ви върху земната повърхност, която ви подкрепя отдолу. Поемете три дълбоки вдишвания и след това просто започнете да бъдете осъзнати за естествения поток на дишането си. Осъзнавайте всяко вдишване и издишване. Нека вниманието ви следва всяко вдишване и издишване. Нека умът ви се успокои.

Представете си всеки отделен човек по света в момента - възрастните, хората, които имат дихателни проблеми, представете си хората, които са уязвими, представете си семействата им и си кажете: Нека бъдете здрави. Нека сте в безопасност. Нека болестите не ви застигат. Нека сте добре. 

Повтаряйте това, докато наистина не го почувствате в сърцето си - обичайте се! Моля ви, бъдете в безопасност!"