Ако чернокожата Ариел в предстоящия игрален филм по „Малката русалка“ ви се е сторила като излишно отклонение от оригиналния анимационен филм от 1989 г., се пригответе за още по-шокираща промяна в друг римейк на класически филм на Дисни. Актьорът Били Порътр, за когото се знаеше, че ще участва в предстоящия филм, продуциран от Сони, сподели, че е избран за ролята на феята кръстница, която помага на пепеляшка да отиде на бала и да се срещне с принца.

Може би ще ви се наложи да обяснявате на децата си „защо този чичко е облечен в рокля“, тъй като Били Портър е един от най-известните открито хомосексуални актьори и редовно се появява на премиери и други събития в рокли и женски дрехи. Най-популярната му роля е в „Pose“, което е сериалът с най-голям брой хомосексуални и транссексуални актьори, правен някога.

Снимка: Getty Images

Портър също така е звезда от бродуейския мюзикъл „Смахнати ботушки“, в който играе ролята на травестита Лола. Той е омъжен за предприемача и дизайнер на слънчеви очила Адам Смит.

Снимка: Getty Images

Самата Пепеляшка също няма да е бяла жена, както е в анимацията и в предходния игрален филм с участието на Лили Джеймс. За ролята е избрана певицата с кубински произход Камила Кабейо, която счита, че това е една стъпка в правилната посока: „Много съм щастлива, че сме стигнали етап в нашата култура, в който всички малки момичета могат да се чувстват представени във филми като „Аладин“ и „Малката русалка“. Това е важно и беше крайно време.

На този етап имаме съвсем малко информация какво точно ще представлява филмът, но според запознати с проекта, цитирани от списание „People“, той ще е версия на познатата ни приказка в съвременния свят.