Музикантът Грейнджър Смит, известен с песента “Backroad Song” сподели видео в социалните мрежи, което буди противоречиви чувства. От една страна е много сладко и забавно, защото показва как 8-месечният му син плува в басейн. От друга страна обаче е и много тъжно, защото само преди три години друго дете на изпълнителя се удави.

„Никога не съм си помислял, че ще публикувам нещо такова, но направо ми взе ума“, написа музикантът. „Това е 8-месечният ни син Маверик на десетия си урок по плуване за бебета. Той едва може да пълзи, но вече знае да си задържи дъха, да се преобърне, да намери въздуха, да се носи по водата и да плаче. Той може да направи това без значение дали пада във водата с главата напред или с краката напред. Може да се носи на повърхността докато някой не дойде да му помогне.“

Това е много важно за 42-годишният музикант, който се надява, че други семейства ще видят видеото и също ще научат децата си да оцеляват във водата.

„Удавянето е най-честият инцидент, при който умират деца под 4-годишна възраст“, пише още той. „Да смятате, че надзорът на възрастен е достатъчна предпазна мярка, може да е смъртоносна грешка. Чуйте ме, аз мислех по същия начин.“

През 2019 г. Грейнджър и съпругата му Кели загубиха 3-годишния си син Ривър. Момченцето се е удавило в дома им и въпреки че медицински екип е пристигнал много бързо и е направил всичко за съживяването на детето, то е починало.

Семейството съобщи тъжната новина в социалните мрежи. Родителите взеха решение да дарят органите на Ривър, за да дадат шанс за живот на други деца.

Въпреки че насърчава хората да научат децата си да плуват, той предупреждава, че уроците по плуване за бебета трябва да се преподават само от специалисти. Самият той не е присъствал на часовете, заради тъжните спомени, които те събуждат.

Маверик е най-малкото дете на Грейнджър Смит. Той е баща на още едно момче и момиче на 8 и на 10 години.