На столичната улица „Христо Белчев“ се намира единственото по рода си заведение у нас, в което посетителите могат да се наслаждават на любимите на кралица Елизабет II порода кучета – коргита.

Снимка: Facebook.com/corgiscafebulgaria

„Още от студентските ми години винаги съм мечтала да отворя заведение. Минах през различни концепции, докато преди 7 години се сдобих с корги и се влюбих страшно много в тази порода. Основах Националния корги клуб за България и някак съвсем логично беше да отворим и заведение, където общността на коргитата и всички любители на тази порода да могат да се събират и да участват в интересни и забавни събития“, споделя пред БГНЕС Габриела Стоименова, собственик на столичното заведение Corgi's Cafe.

Снимка: Facebook.com/corgiscafebulgaria

“Породата страшно много се популяризира в последните години. Идват посетители дори и от чужбина, което много ни радва. Приемат позитивно това, което сме направили, и харесват нашата идея. Намират го за нещо различно за нашите географски ширини, нещо ново и с удоволствие ни посещават, за да погушкат нашите четириноги любимци”, добавя Стоименова.

Снимка: Facebook.com/corgiscafebulgaria

“За кучета – кучешко кафене да го наречем, е единственото такова в България. Ние знаем за едно страхотно котешко кафе във Варна, където любителите на котенцата, могат да отидат и да погушкат тези любимци”, коментира тя.

Снимка: Facebook.com/corgiscafebulgaria

Кафенето често организира сладкарски курсове, по време на които посетителите изработват бисквитки във формата на куче корги.