Една от най-известните къщи в света се продава.

Домът, в който през 1990 г. е заснета прочутата комедия с Маколи Кълкин „Сам вкъщи“, се продава за 5,25 млн. долара.

Къщата с пет спални, шест бани, фитнес салон и кино зала се намира в Уинетка, щата Илинойс, на около 30 километра от Чикаго.

Снимка: imdb.com

Тя е построена през 1921 г., а през 1988 г. семейство Абъндшийн я купува за 800 000 долара.

Филмовият екип прекарва в къщата няколко месеца, докато снима – най-вече в дневната, около прочутото вътрешно стълбище, както и екстериорни сцени. През цялото това време семейство Абъндшийн живее на втория етаж. Тогава дъщеря им Лаура е на 6 години, така че можем само да си представяме колко интересно й е било да наблюдава снимките.

Снимка: imdb.com

В края на 2020 г., когато се навършиха 30 години от премиерата на лентата, тя сподели пред медиите, че Маколи Кълкин е учил репликите си заедно с учител в нейната стая. В стаята й почти по цял ден е бил и братът на Маколи – Кийрън, който има съвсем малко сцени в комедията.

„Не очаквахме филмът да стане такъв хит. Пред къщата ни често имаше върволица от коли и хора, които искаха да видят дома с очите си и да го снимат“ – разказва Лаура.

„Имайте предвид, че стълбището не е толкова подходящо за пързаляне. За снимките на филма бяха монтирали специална рампа“ – предупреждава бившата стопанка на дома Синтия Абъндшийн.

Снимка: DAWN MCKENNA/COLDWELL BANKER REALTY

През 2012 г. семейство Абъндшийн продава дома за 1,5 милиона долара. През 2018 г. новите собственици Тим и Триша Джонсън правят голям ремонт, а днес са решили да продадат прочутата къща.

В това видео, заснето от брокера Мариса Хопкинс, можете да видите как е изглеждала къщата през 2018 г.