В началото на голямото интервю, което Меган и Хари дадоха снощи по Си Би Ес, водещата Опра Уинфри направи няколко важни уточнения.

„Ние с вас сме съседи. Аз живея малко по-надолу, а вие сте малко по-нагоре по улицата, но за снимките използваме имота на наши приятели, защото те имат много хубава вила. Вие не знаете какво ще ви питам и няма ограничения в темите на разговора. Няма да получите заплащане за това интервю. Всичко това вярно ли е?“ – попита телевизионната легенда, а Меган Маркъл отговори „Всичко е точно така.“

И докато младото семейство няма да получи нищо за интервюто, Опра Уинфри ще бъде добре възнаградена. Според някои съобщения нейната фирма ще получи между 7 и 9 милиона долара от Си Би Ес за излъчването на разговора.

Дни преди интервюто, което бе очаквано с голям интерес, британската компания Ipsos Mori направи проучване за популярността на членовете на кралското семейство във Великобритания. Данните бяха оповестени от Би Би Си.

Кралицата е с най-висок рейтинг – 40% от анкетираните я поставят на първо място в класацията.

Принц Уилям е с 32%, а неговата съпруга Кейт Мидълтън е с 29%.

Снимка: Matt Porteous

Популярността на принц Хари бележи голям спад. Той е на 4-то място с 24%, докато през 2018 г. е имал 42% (вероятно заради сватбата си през май 2018 г. - бел.ред.).

Меган Маркъл е фаворит за 13% от британците, което е близо до резултата й през 2018 г. – 14%.

59% от анкетираните заявяват, че асоциират Великобритания с традициите благодарение на монархията. Според 28% от британците страната е могъща благодарение на въздействието на кралското семейство.

Според 19% в обществото на Великобритания има неравенство и това се дължи на кралското семейство. За 5% от анкетираните е точно обратното – благодарение на монархията обществото е хомогенно.

Изследването е направено на 3 и 4 март сред 1065 британци на възраст 18-75 години.

Какво разкриха Меган и Хари пред Опра Уинфри – четете тук: