Той е певец. Той е продуцент. Той е сред най-влиятелните хора в САЩ и отскоро е и кандидат-президент.

43-годишният рапър Кание Уест представи първото си рекламно видео. В едноминутния манифест той казва, че Америка се нуждае от откровение и завръщане към вярата. Добавя също, че семейството е основна клетка на обществото и само по-сплотени семейства могат да направят една нация отново велика.

Едновременно с видеото се появи и сайт, на който желаещи могат да дарят за кампанията на Уест.

Цените на предлагания мърчандайз започват от 40 долара (черна тениска или шапка с бял надпис) и стигат до 200 долара (комплект от лилав суичър и шапка).

За сравнение - най-евтиният продукт, предлаган от Доналд Тръмп са значки по 5 долара, а най-скъпият - връзки за маншети за 70 долара. Емблематичната червена шапка Make America Great Again е в два варианта - за 25 долара и 30 долара.

При кандидата на демократите Джо Байдън цените почват от 6 долара (за значка с надпис: "Платих повече данъци от Доналд Тръмп") и достигат 60 долара (за знаме с логото на кампанията му).

Според Ройтерс за момента Кание Уест е похарчил 6 млн. долара собствени пари за кампанията си. Певецът наистина е успял да се регистрира като кандидат-президент в няколко щата, но чисто математически те няма как да му донесат победа.

И накрая един въпрос:

Бихте ли гласували за Кание Уест?