Глемпинг (glamorous camping) е най-новият начин за къмпингуване. 

Глемпингът се появи в България около 2017 г. и с времето все повече се установява като предпочитан начин за почивка. Повечето дестинации са свързани с морето, но има и такива, позиционирани около големи градове, язовири и др.  

Обикновено представлява палатка, която се поставя върху дървена скара. Местата за глемпинг са близо до или в паркове и защитени зони. 

Глемпингът съчетава усамотението на дивата природа с удоволствието от къмпингуването в луксозни условия.

Снимка: facebook.com/goraglamping

ГОРА е място за почивка под откритото звездно небе, с удобството на мекото легло и уюта на белите чаршафи. Намира се в "Кайт Къмпинг Градина", непосредствено зад плажната ивица, в прохладна борова гора. 

Идеята за глемпинг ГОРА се ражда през зимата, докато собствениците разглеждат сайтове за почивка из топли дестинации. Случайно попадат на много красиви глемпинг места. Обсъждат идеята да направят такова нещо и в България и решават, че е напълно възможно това да се случи. И то се случва... 

Десет очарователни палатки - с голяма двойна спалня или с две отделни единични легла, очакват своите посетители. Те са за хората, които предпочитат свежестта на природата, но не оставят на заден план комфорта. 

Снимка: facebook.com/goraglamping

Мястото е подходящо за всички, които търсят спокойствие и тишина, както и за тези, които предпочитат забавните дни и вечери на плажа.

Ако сте романтик, който обича природата, може би това е мястото за вашето лято?! Бихте ли глемпнали? 

Повече снимки разгледайте в галерията.

Глемпинг "Алианс" е само на 10 минути от центъра Пловдив. 

Има атракциони, които са уникални не само за конкретното място - къщичка на на Баба Яга и землянка на хобити. Може да си наемете цял обзаведен вагон или роял суит. 

Към глезотиите са добавени спа и басейн. 

Снимка: facebook.com/glampingalliance

Ако все пак глемпингът не е вашият вариант, има и хотел.