Ромина Тасевска е голям привърженик на бялото вино. Разбира се, пие се в умерени количества и предимно вечер. „Това е моята награда - с усмивка казва Мис България 2010. И допълва с подробности:

"През лятото това питие претърпява модификации. Чисто бяло вино не пия, а си правя сангрия (испанска напитка, за която ви даваме бонус рецепта в края на текста б. а.). Смесвам го със спрайт, слагам плодове – лимони, портокали, ягоди... каквото имам. Нямам точни пропорции, приготвям питието на око. След това си сипвам във висока чаша и се наслаждавам на вида и вкуса. Много красиво изглеждат плодчетата вътре в чашата. Но има една уловка – много бързо може да се напиеш (предупреждава с усмивка, б. а.). Затова човек трябва да си налага граници. Удоволствие е да пиеш сангрия, унася те и накрая не се усещаш".

Снимка: Личен архив

Относно морската почивка това лято, Ромина признава, че трите й деца Дария, Давид и Антонио много искат да отидат на море. Но таткото Дарко, който е футболист в „Славия”, едва ли ще успее да бъде с тях, защото сезонът му започва сега, плюс това не се знае какво ще се случи с баража.

Снимка: Ромина Тасевска, личен архив

„Нямаме конкретни планове – с мъж футболист не може да имаш такива (смее се, б. а.). Всичко се променя в последния момент. Имало е случаи, в които правим резервация, но се налага да я отменим. Затова сме се научили да не си правим планове. Ако се появи „прозорец” и може да заминем, ще заминем. А и ние вече имаме самолетни билети за Тайланд през декември, така че дори да пропуснем нашето Черноморие, със сигурност ще има почивка за децата и нас” – казва Ромина, която не крие, че по-голямата част от нея е там. Тя разказва, че пази много свидни спомени от Банкок и въобще от Тайланд.

Снимка: Личен архив

„Красиво и спокойно е там и има много усмихнати хора. За всичко това ми напомнят и снимките, които постоянно изскачат като спомени във Фейсбук. Имам и много приятели, с които поддържам връзка, както и децата, които постоянно се чуват с тях. Заминаването за Тайланд през декември месец, ще е вид проверка за семейството ни какво още чувстваме и дали бихме искали да се върнем там” – откровена е тя.

Бонус рецепта от Ladyzone.bg за малинова сангрия

"Щастливото прасе" е летен коктейл, една от най-любимите напитки от летните фестивали в България. Носи в себе си вкусът и аромата на свежи малини и е една перфектна нискоалкохолна напитка, с която да се разхладим, докато си почиваме.

Състав:

100 мл малиново вино "Трастена",
1 ч.л. мед, сироп от горски плодове,
сода 
лед
много резенчета портокал с корите

Сервира се в чаша от 400 мл

  • Специалната Маргарита с ликьор от пъпеш на Елени от MasterChef
  • Как Петя Карабойчева от MasterChef приготвя любимия си коктейл “Bloody Mary”
  • Две е повече от едно: фреш от диня и джин с босилек - коктейлите на Румяна Босева - Лулу
  • Коктейл "Белини" - защо един от най-известните италиански коктейли е кръстен на венециански художник от 15-и век
  • Върджин Пина колада от артистичната Неда Соколовска  
  • Коктейлите по време на Сухия режим в САЩ - история и рецепти
  • Виетнамката Куин Чан лови риба в село Хайредин и приготвя коктейл със сок от бъз
  • Голяма забава с любимия коктейл "Skinny Bitch" на Евелин Малезанова
  • "Мисис България Европа" 2017 Анна Стефанова обожава тихите местенца на морето и коктейл с лайм
  • Дара Екимова се разхлажда с ягодово мохито, но без алкохол