Енергичната и креативна Неда Соколовска, позната ни от тазгодишния сезон на MasterChef България, влиза в августовската ни тема с артистичен коктейл - Върджин Пина Колада.

"Това е любимият ми безалкохолен коктейл, идеален за летните жеги - освежителен и в същото време супер питателен и ароматен. Аз съм любител на силните вкусове, а и вярвам, че един върджин (безалкохолен) коктейл трябва да бъде с по-ярък вкус и аромат, за да компенсира липсата на алкохол и да може безкомпромисно да се нарече "коктейл", споделя Неда, която очаква дете през септември.

За тази рецепта всички продукти са лесно достъпни и с едно влизане в която и да е голяма хранителна верига ще си ги набавите.

Съставки за 4 коктейла от 200 мл

1 зрял ананас

400 мл сок от ананас

1 кутия кокосово мляко с по-ниска масленост

Връхче прясна мента/босилек/лавандула (избирателно)

1 зряла смокиня

 

Снимка: Личен архив

Начин на приготвяне:

Ананасът се почиства от кората и сърцевината и се нарязва на парчета, които слагаме във фризер до пълно замръзване, ако ще работим с блендер или до полу-ледено състояние, ако разполагаме само с пасатор. 

Кокосовото мляко (в консерва) и сокът от ананас също са предварително охладени.

Пасираме добре ананаса, докато се превърне в лек пенест пулп.

На дъното на широка ниска чаша наливаме 1/3 ананасов сок, след което през лъжичка, опряна в стената на чашата (не директна струя) добавяме пласт 1/3 кокосово мляко. Отгоре внимателно добавяме ананасов пулп, така че да не потъне в млякото и да оформи последния 1/3 слой от Пина коладата. Моето лятно откритие е декорацията от резен смокиня в комбинация с босилек, но можете да украсите също с банан, манго, или резенче ананас. Стръкче ароматна мента/лавандула или босилек ще дадат ароматен финиш на коктейла и ще завършат визията му. Използвам стъклени или бамбукови сламки, препоръчвам ги не само от екологични съображения, но и защото просто изглеждат по-добре от петролната пластмаса.

Снимка: Личен архив

Консумирайте на слънце в компания на деца и бременни приятелки :)))

  • Специалната Маргарита с ликьор от пъпеш на Елени от MasterChef
  • Как Петя Карабойчева от MasterChef приготвя любимия си коктейл “Bloody Mary”
  • Две е повече от едно: фреш от диня и джин с босилек - коктейлите на Румяна Босева - Лулу
  • Коктейл "Белини" - защо един от най-известните италиански коктейли е кръстен на венециански художник от 15-и век
  • Коктейлите по време на Сухия режим в САЩ - история и рецепти
  • Виетнамката Куин Чан лови риба в село Хайредин и приготвя коктейл със сок от бъз
  • Голяма забава с любимия коктейл "Skinny Bitch" на Евелин Малезанова
  • "Мисис България Европа" 2017 Анна Стефанова обожава тихите местенца на морето и коктейл с лайм
  • Сангрия е лятната „награда” на Ромина Тасевска (+ бонус рецепта)
  • Дара Екимова се разхлажда с ягодово мохито, но без алкохол
  • Парти презареждане с протеиновите смутита на Виктория Тодорова - Тория
  • Сияна Йорданова обожава леден мурсалски чай с джин и нектарини. Споделя и рецептата
  • Джери Томас - бащата на миксологията и модерното правене на коктейли
  • Какво издава за теб твоята лятна напитка? Виж кой спечели наградите
  • ИГРА: Попълни нашия тест, спечели уникално българско малиново вино
  • Благият „Пинки Джин“ на Благомира от Spring Lady
  • Най-добрата ни футболистка Евдокия Попадинова разхлажда лятото с "Шърли Темпъл"
  • Споделено лято в две чаши - Аперол шприц и Джин тоник от beauty блогъра Роси Димитрова
  • Хемингуей Дайкири – каква е връзката между коктейла и легендарния писател
  • Непосилната лекота на смутито от Лили Гелева