Куин Чан e екзотичната "подправка" в MasterChef. Участничката получи златна престилка от шеф Петър Михалчев. Освен да бъде финалист в предаването, Куин мечтае и да отвори истински виетнамски ресторант в София, както и сладкарница.
"От малка обичам магията в кухнята. И по-точно - как от няколко отделни съставки може да се направи нещо вкусно. Чувствам се като магьосничка с малките ми „вълшебни клечки. Като дете, всяка азиатка е обучавана да владее елементарни готварски техники, за да може да се грижи за семейството си, когато му дойде времето. Такава е традицията. По този начин се научих да готвя", споделя тя.
Участвайте в нашата игра и може да спечелите награда - уникално българско малиново вино.
"По принцип лятото е моят най-любим сезон, а това лято е по-различно заради пандемията. Затова първо се насочих към планината, където се събрахме с някои участници от MasterChef.
След това бях и в красивото село Хайредин, на почивка. Там обичам да ходя за риба и да слушам летните песни на природата.
Когато се върна в София, ще се съсредоточа върху моята дипломна работа и експериментирането с нови рецепти.
Откакто съм в България, много харесвам сок от бъз и любимият ми летен коктейл съдържа точно това. Summer High е по авторска рецепта на моята приятелка Михаела Михайлова, която го направи специално за мен. Той е много свеж и ароматен и помага да почувстваш лятото със сетивата си."
Summer High
Съставки:
20 ml джин (Bombay Saphire)
20 ml концентрат от бъз (elderflower cordial)
15 ml лимонов сок (за предпочитане от свеж лимон)
40 ml газирана вода (Schweppes)
За декорация:
Резенче лимон
Начин на приготвяне:
- Джинът, концентратът от бъз и лимоновият сок се изсипват в шейкър с лед.
- Разклаща се за около 20 секунди (докато стените на шейкъра се изстудят).
- Течността се изсипва в чаша за маргарита и след това се добавя газираната вода.
- По желание се гарнира с резенче лимон.