Хайде да надникнем и в чашата на Дара Екимова, която не спира с хубавите си музикални изненади, но и пийва вкусни питиета за тонус. Лято е все пак! 18-годишната певица, която на 25 юни навърши пълнолетие, сe наслаждава на морската си почивка, както и на факта, че отново може да е на сцена след извънредните обстоятелства заради коронавируса.

Дара, какво ти предстои през август?

Опитвам се да се науча, че не трябва да имам очаквания, защото понякога не се оправдават. Надявам се да изкарам добре! Определила съм няколко дни, за да си отпочина на морето, на българското Черноморие ще бъда. Нямам търпение това да се случи, а иначе продължавам да работя по други песни.

Имаш ли и участия?

Да, имам и много се радвам, че отново съм на сцената, след като дълго време не съм се качвала, заради ситуацията. Да съм на сцената е най-хубавото нещо на света!

А кое е любимото ти питие през лятото?

Не пия алкохол. Любимото ми питие е безалкохолно ягодово мохито, което приготвям доста често. Рецептата не е моя, но много я харесвам и обичайно следвам нея:

Снимка: Личен архив

около 300 грама ягоди,
половин литър студена вода и
300 мл студена газирана вода,
двадесетина кубчета лед,
мента - 3 клонки,
един лимон,
един лайм,
захар – според вкуса - около 60 - 80 грама.

Първо почиствам и нарязвам ягодите на малки парченца и ги смилам в блендер. Но от тях оставям 2-3 за декорация на питието. Към смлените плодчета добавям цитрусите, като преди това съм ги обелила, нарязала наполовина и почистила от семките. Слагам захарта и две от ментовите клонки и наливам студената вода. Разбивам всичко това в блендера на максимални обороти за няколко секунди, за да се запази свежестта на сока. Изсипвам в чаши, в които предварително съм сложила натрошен лед и отгоре ги декорирам с ягоди, нарязани на парченца и с листенца от ментата.

 

Снимка: Личен архив

  • Специалната Маргарита с ликьор от пъпеш на Елени от MasterChef
  • Как Петя Карабойчева от MasterChef приготвя любимия си коктейл “Bloody Mary”
  • Две е повече от едно: фреш от диня и джин с босилек - коктейлите на Румяна Босева - Лулу
  • Коктейл "Белини" - защо един от най-известните италиански коктейли е кръстен на венециански художник от 15-и век
  • Върджин Пина колада от артистичната Неда Соколовска  
  • Коктейлите по време на Сухия режим в САЩ - история и рецепти
  • Виетнамката Куин Чан лови риба в село Хайредин и приготвя коктейл със сок от бъз
  • Голяма забава с любимия коктейл "Skinny Bitch" на Евелин Малезанова
  • "Мисис България Европа" 2017 Анна Стефанова обожава тихите местенца на морето и коктейл с лайм
  • Сангрия е лятната „награда” на Ромина Тасевска (+ бонус рецепта)
  • Парти презареждане с протеиновите смутита на Виктория Тодорова - Тория
  • Сияна Йорданова обожава леден мурсалски чай с джин и нектарини. Споделя и рецептата
  • Джери Томас - бащата на миксологията и модерното правене на коктейли
  • Какво издава за теб твоята лятна напитка? Виж кой спечели наградите
  • ИГРА: Попълни нашия тест, спечели уникално българско малиново вино
  • Благият „Пинки Джин“ на Благомира от Spring Lady
  • Най-добрата ни футболистка Евдокия Попадинова разхлажда лятото с "Шърли Темпъл"
  • Споделено лято в две чаши - Аперол шприц и Джин тоник от beauty блогъра Роси Димитрова
  • Хемингуей Дайкири – каква е връзката между коктейла и легендарния писател
  • Непосилната лекота на смутито от Лили Гелева