През юли бяхме шокирани да научим, че актрисата Ная Ривера от популярния тийнейджърски сериал „Клуб Веселие“ е изчезнала, докато е била на лодка в езеро с 4-годишния си син. След щателно 5-дневно издирване, трупът на 33 годишната жена беше изваден от водите на езерото. След разследване и аутопсия, властите вече могат да възстановят последните мигове на актрисата и да посочат най-вероятната причина за удавянето ѝ.

Снимка: Getty Images

На 8 юли актрисата и синът ѝ са се отправили към езерото Пиру с намерението да си направят барбекю. Изглежда обаче съвсем импулсивно Ная е променила решението си и е наела лодка, с която да се разходят и да поплуват.

Детето разказва, че в средата на езерото с майка му преброили до четири и скочили във водата. Момчето имало спасителна жилетка, но Ная била без такава. Почти веднага след като скочили, малкото дете усетило ръцете на майка си, която го избутала отново на лодката. След това вдигнала ръце във въздуха, викнала за помощ и потънала.

Няколко часа по-късно, собствениците на лодката, притеснени, че тя още не се е върнала, тръгнали да я търсят и така намерили 4-годишното момче, все още със спасителна жилетка и завито с плажна кърпа, което спяло в лодката.

Снимка: Getty Images

Заключението след аутопсията не е изненадващо – удавянето е било инцидент. Разследващите имат теория какво може да се е объркало, за дa се стигне до смъртта на актрисата. Нейни близки са разкрили, че тя от години е страдала от много тежки пристъпи на световъртеж, но се е научила да ги контролира с помощта на лекарства. Скокът във водата явно я е извадил от равновесие отново и е цяло чудо, че е успяла да събере достатъчно сили, за да измъкне сина си от водата, преди да потъне.

Снимка: Getty Images

Нейната смърт провокира слухове, че сериалът „Клуб Веселие“ е прокълнат. Нейната смърт се случи 7 години след като актьорът от същия сериал Кори Монтийт умря след употреба на алкохол и хероин и 2 години след като Марк Сейлинг, също актьор от „Клуб Веселие“, се самоуби, след като се призна за виновен по обвинения за детска порнография.