На пресконференция организирана на брега на езерото Пиру, където преди по-малко от седмица изчезна Ная Ривера, полицията съобщи, че намереното в понеделник вечерта тяло принадлежи на звездата от "Клуб Веселие".

То е било открито близо до повърхността на водата в място с дълбочина от 18 метра и много растителност по дъното.

Снимка: Getty Images

Актрисата изчезна на 8 юли. В този ден тя наема лодка заедно с 4-годишния си син Джоузи, който е невредим. Момчето казва, че двамата с майка му са влезли да плуват заедно. 

Снимка: Getty Images

Все още са неизвестни точните причини за случилото се. По време на разпита на детето полицията научава, че "то е било избутано обратно на палубата от майка си. След което, по негови думи, Джоузи се обръща и вижда как тя потъва под водата".

Момчето е открито няколко часа по-късно спящо само на лодката. То е било облечено в спасителна жилетка. До него е открита и втора такава - за възрастен човек.

Езерото Пиру се намира в Калифорния и функционира от средата на миналия век. Поради лошите климатични условия на района - силни ветрове, водовъртежи, ниски температури, бурна растителност на дъното - то има печална слава. От 1994 година насам в него са се удавили 12 души.

Снимка: Getty Images

Големият успех за Нaя ривера идва с ролята на мажоретката Сантана Лопез в сериала "Клуб Веселие". Синът ѝ, Джоузи Хилс, се ражда през 2015 година от брака ѝ с актьора Райън Дорси.

Последната ѝ снимка в Инстаграм е качена ден преди трагедията. На нея са двамата със сина ѝ, а текстът гласи "Само ние двамата"

Малко преди официалното съобщение на полицията актьорския състав на "Клуб Веселие" се събра на брега на езерото.

Вижте кадри от охранителните камери във видеото по-горе.