Принц Хари и съпругата му Меган са поканени на коронацията на крал Чарлз Трети, пише "Съндей Таймс". Все още яснота дали двойката ще присъства на събитието.

Според говорител на принц Хари и съпругата му по-малкият син на краля е получил имейл от служители на Бъкингамския дворец, отнасящ се до коронацията.

"Няма незабавно взето решение от страна на херцога и херцогинята", се казва в съобщението на говорителя на принц Хари.

Завръщането на херцозите Съсекс във Великобритания беше обект на множество спекулации в британските медии през последните месеци, особено след яростната атака на Хари и Меган към членовете на кралското семейство, включително в телевизионната документална поредица, посветена на живота им и разпространена от "Нетфликс".

В събота вечер принц Хари направи нови признания в предаване пред специалиста по травми Габор Мейт. Разговорът между двамата се излъчваше в интернет по платен канал, пише още БТА.

Принц Хари сподели, че винаги се е чувствал различен от останалите в семейството си и че е израснал в разбито семейство. 

Правя всичко възможно да не пренеса травмата на своите деца - Арчи, 3 г., и Лилибет, 1 г., каза още принц Хари. 

Принц Хари и съпругата му живеят в САЩ и се връщат по изключително редки поводи във Великобритания - като погребенията на принц Филип и кралица Елизабет Втора. Принц Хари пристигна сам за погребението на дядо си през 2021 г. 

Снимка: Getty Images

По време на престоите си във Великобритания двойката отсядаше в резиденцията си Фрогмор котидж. През тази седмица обаче стана ясно, че крал Чарлз Трети е изискал от херцозите Съсекс да освободят имота до началото на лятото. 

Вижте повече за принц Хари в следващото видео: