В своите мемоари „Spare“ (Резервен) принц Хари споделя как се е разделил с актрисата Кресида Бонас. Това е втората му по-сериозна връзка след романса с Челси Дейви.

Хари и Кресида започват да се срещат през 2012 г. Запознава ги братовчедката на принца – Юджини. Медиите отразяват появите им на различни събития и по всичко личи, че двамата преливат от любов.

Принц Хари и Кресида Бонас по времето, когато имаха връзка
Снимка: Getty Images

Появяват се слухове за годеж и според близки на двойката, Кресида започва да се пречупва под натиска на голямото обществено внимание. Двамата се разделят през 2014 г., но остават в добри отношения. За това говори и присъствието на Кресида на сватбата на Хари и Меган през 2018 г.

Кресида на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, май 2018 г.
Снимка: Getty/Instagram

В края на 2012 г., малко преди да замине на мисия в Афганистан, Хари е заснет да купонясва гол с приятели в Лас Вегас. В книгата той описва как й се е извинил за това, че я е злепоставил.

„След като чу обясненията ми, тя се съгласи с мен, че поведението ми е глупаво, но не и развратно. Извиних й се“, пише принцът.

Снимка: Instagram.com/mariechantal22/

Мисията на Хари в Афганистан ги отдалечава не само като разстояние. При едно от завръщанията си у дома младият мъж усеща „дистанцираност и резервираност“.

Кресида, а и братовчедка му Юджини казват на Хари, че сякаш е станал друг човек. Няколко седмици по-късно двойката отива на ски в Казахстан, където Хари избухва в сълзи, говорейки за загубата на майка си. Принцът споделя, че тогава е плакал за първи път след погребението на Даяна.

В тези дни Хари разбира, че двамата не са един за друг. „Имаше обич и преданост, но не и любов“, споделя принцът.

След завръщането в Англия той звъни на приятел, който познава добре и Кресида. Получава съвет, ако ще се разделят, това да се случи по-скоро. Така Хари се качва в колата и отива веднага при актрисата.

„Обясних й ситуацията и тя изобщо не беше изненадана. Мислеше по същия начин. Казах й, че съм научил много от нея, след което и двамата се разплакахме“, пише Хари.

В книгата той разкрива как при обсъждането на евентуален брак с Кресида Бонас брат му Уилям и съпругата му Кейт многократно са заявявали, че много я харесват.

Днес Кресида е на 33 години, а съпругът й също се казва Хари. Тяхното дете, заченато инвитро, се роди в края на 2022 г.