В края на миналата седмица британският кралски двор съобщи, че внучката на кралица Елизабет – 30-годишната Юджини, е бременна.

Детето ще се роди „в началото на 2021 г.“ и ще заеме 11-то място в линията за онаследяване на трона, като ще измести с една позиция своя чичо, принц Едуард, който слиза на 12-то място.

Мнозина си задават въпроса обаче дали деветото правнуче на кралица Елизабет и принц Филип изобщо ще получи кралска титла при раждането си.

Краткият отговор е: почти 100% е сигурно, че няма да получи.

Традицията повелява Елизабет Втора да дава кралски титли на сватбата на своите наследници. Например принц Хари и Меган Маркъл станаха херцози на Съсекс в сватбения си ден през май 2018 г. Принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха титлата херцози на Кеймбридж на сватбата си през 2011 г.

Когато принцеса Юджини се омъжи през 2018 г., тя и съпругът й не получиха нови титли. Бъкингам нарича 34-годишния съпруг на Юджини „мистър Бруксбанк“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По всичко личи, че бъдещото правнуче на кралица Елизабет ще трябва да работи, за да се издържа. Впрочем принцеса Юджини също работи – тя е директор на лондонската галерия Hauser & Wirth, а Джак Бруксбанк работи за създадената от Джордж Клуни компания за търговия с текила Casamigos, която актьорът продаде през 2017 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Припомняме, че синът на принц Хари и Меган Маркъл – Арчи, не получи кралска титла при раждането си през май 2019 г.

Всъщност някои от членовете на кралското семейство имат титли, но е почти сигурно, че ще трябва да работят, за да се издържат. Например децата на принц Едуард – лейди Луиза (16) и виконт Джеймс (12), които са внуци на Елизабет Втора.

Тяхната майка Софи сподели наскоро пред The Sunday Times:
„Възпитаваме у тях разбирането, че ще трябва да работят, когато пораснат.“