Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са изселени от дома им в имението на британското кралско семейство Уиндзор, съобщи техен говорител.

Frogmore Cottage беше сватбен подарък от покойната кралица Елизабет II през 2018 г. и те го ремонтираха на съобщаваната цена от 2,4 млн. паунда (2,9 млн. долара).

Сега тя е предложена на принц Андрю, изпадналия в немилост брат на крал Чарлз III, според съобщения в британските "Сън" и "Дейли телеграф".

"Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс бяха помолени да освободят резиденцията си във Frogmore Cottage", заяви говорител на базираната в САЩ двойка, без да предоставя повече подробности.

Съобщава се, че Хари и Меган са били помолени да освободят имота през януари, само няколко дни след публикуването на мемоарната книга на принца "Резервен".

Снимка: Getty Images

Бъкингамският дворец отказа да коментира.

Бащата на Хари - Чарлз, който отдавна е привърженик на стройна монархия, предприема ревизия на семейните финанси след смъртта на майка му през септември.

Евентуалното намаляване на годишната субсидия на Андрю в размер на 250 000 паунда годишно може да доведе до принудителното му напускане на настоящата му резиденция - кралската ложа с 30 стаи, която също се намира в имението Уиндзор, поради огромните разходи за нейната поддръжка.

Неофициалният биограф на Хари и Меган Омид Скоуби, цитирайки източник, написа в Yahoo News, че двойката има "време до началото на лятото да се освободи".

"Първоначално им бяха дадени само няколко седмици, но сега имат време поне до след коронацията" през май, пише Скоуби и добавя, че двойката все още не е чула дали ще бъде поканена на коронацията на Чарлз.

Скоуби цитира и приятел на двойката, който казва, че "всичко това изглежда много окончателно и като жестоко наказание".

Снимка: Getty Images

"Сякаш (кралското семейство) иска да ги изхвърли от картината завинаги".

Хари и Меган се преместиха в Калифорния през 2020 г., след като драматично се отказаха от кралския живот.

Оттогава те взеха участие в редица проекти - от интервю с Опра Уинфри до документален филм на Netflix - като изказаха оплаквания от преживяванията си като кралски особи.

"Резервен" разби рекордите по продажби, когато беше публикувана през януари, но също така видя как рейтингът на популярността на Хари спада и от двете страни на Атлантическия океан, пише още БГНЕС.

Вижте повече за принц Хари в следващото видео: