Очаква се принцовете Уилям и Хари да застанат рамо до рамо като част от кралската процесия на погребението на херцога на Единбург в Уиндзор в събота, съобщава Daily Mail. Двамата братя ще трябва да забравят поне за малко конфликтите помежду си. Те не са се виждали повече от година, след като Меган и Хари сложиха край на отношенията си с кралския двор. 

Принцовете са разделени от хиляди километри от началото на 2020 г., тъй като Хари и съпругата му решиха да напуснат кралското семейство и се установиха в Калифорния, САЩ.

Напрежението между принцовете нарастна след интервюто, което Меган и Хари дадоха пред Опра Уинфри.

Според запознати разривът между братята е станал видим още когато Уилям укорява по-малкия си брат, че избързва в отношенията си с актрисата Меган Маркъл. През 2019 г. в интервю за ITV принц Хари пък сподели, че „неизбежно някои неща се случват. Ние сме братя и винаги ще останем такива, но в момента пътищата ни се разделят“.

Въпреки това се очаква кралското семейство да бъде обединено в скръбта си след смъртта на Филип.

Един от най-трудните периоди в живота на Уилям и Хари също е свързан с погребение - това на тяхната майка принцеса Даяна. По време на подготовката за събитието през 1997 г. Филип е бил изключително загрижен за емоционалното състояние на внуците си.

"Всички говорехме за това дали Уилям и Хари трябва да участват в процесията и изведнъж се чу гласът на принц Филип", разказва бившият директор за връзки с правителството пред Evening Standard, припомняйки си конферентния разговор с херцога преди погребението. Дотогава не беше проронил нито дума, но беше истински огорчен. "Тук става дума за момчетата", възкликна той, "те са загубили майка си!"

Той признава необходимостта 15-годишният тогава Уилям и 12-годишният Хари да участват в процесията. Същевременно обаче обещава да бъде с тях през цялото време от двореца Кенсингтън до Уестминстърското абатство. Принц Чарлз и братът на Даяна Чарлз Спенсър също вървят до тях.

Снимка: Getty Images

По-късно братята изразяватсвоята  благодарност към дядо си в интервюта, като отбелязват, че той е бил истинска подкрепа за тях в най-трудния момент от живота им.

Принц Филип се смее с принцовете Уилям и Хари (Р) по време на парад във Военната академия в Сандхърст.
Снимка: Getty Images

 "Аз бях принц Уилям и трябваше да изпълня своята роля, а обикновеният Уилям искаше просто да отиде в стаята си и да поплаче след загубата на майка си".

Сега двамата братя отново ще бъдат изправени пред подобни обстоятелства, както преди 24 години.

Принцовете Уилям и Хари, принц Филип, Кейт и Меган Маркъл и принц Хари присъстват на коледната служба в църквата "Света Мария Магдалена" в Кингс Лин, Англия
Снимка: Getty Images

  • Принц Хари за тайните срещи с Меган в супермаркет, преди да обявят връзката си
  • Кое е най-вероятното име за дъщеричката на Хари и Меган според букмейкърите
  • Враждата продължава: Хари и Уилям не искат обща реч на откриването на паметника на Даяна
  • Принц Хари и Меган Маркъл споделиха нова снимка на Арчи, който навърши 2 години
  • Официално - принц Филип е починал от старост
  • Ще загуби ли поредната телевизионна водеща работата си заради неуважение към Меган Маркъл
  • Надникнете в семейния живот на Кейт и Уилям с непоказвано досега видео
  • Романтичните снимки, с които Уилям и Кейт отбелязват днес 10 г. брачен живот
  • 10 години след бляскавата сватба на Уилям и Кейт – къде са сега шаферките от прочутата снимка с целувката
  • Как изглеждат любимите ежедневни ботуши на Кейт Мидълтън, които носи вече 17 години