Актьорът, който е известен най-вече с ролята на близкия приятел на Кари Брадшоу - Станфорд Блач, от "Сексът и градът", почина на 57-годишна възраст. Синът на Уили Гарсън, Нейтън Гарсън е потвърдил кончината му в Инстаграма си.

"Обичам те толкова много, татко", сподели той. "Почивай в мир! Щастлив съм, че сподели с мен всичките си приключения и успя да постигнеш толкова много. Гордея се с теб. Винаги ще те обичам, но мисля, че е време да се впуснеш в свое собствено приключение. Винаги ще бъдеш с мен!"

Според "Пийпъл" актьорът е починал след "кратко боледуване".

Официалната причина за смъртта му не е публично потвърдена.

Преди кончината си Уили се завърна в емблематичната роля на Станфорд за предстоящите нови епизоди на "Сексът и градът". В хитовия сериал той играе ролята на близък приятел и доверено лице на Кари Брадшоу. 

"Уили Гарсън беше предан приятел и ярка светлина за всички в своята вселена - както в живота, така и на екрана. Той създаде един от най-обичаните герои от пантеона на HBO и беше член на нашето семейство в продължение на близо двадесет и пет години. Дълбоко сме натъжени да научим за кончината му и изказваме искрените си съболезнования на семейството и близките му." - написаха от продукцията.

Снимка: Getty Images

.

Актьорът има и малки роли в няколко популярни телевизионни сериала през 80-те години, включително „Наздраве“, „Семейни връзки“ и „Законът на Ел Ей“. Появява се и в някои хитови програми на 90-те години като „Досиетата Х“, „Момчето среща света“ и „Приятели“.

Синтия Никсън, която играе Миранда в сериала, написа в „Туитър“: „Всички го обичахме и обожавахме да работим с него. Той беше безкрайно забавен на екрана и в реалния живот. Той беше източник на светлина и приятелство. Той винаги е бил професионалист.“