Задават се нови епизоди на сериала, който зададе нова посока на телевизия HBO и промени отношението на жените към секса и към връзките завинаги. Култовият „Сексът и градът“ ще получи 10 нови епизода в стрийминг платформата „HBO max“, но радостта на феновете е помрачена, защото вече официално знаем, че никога отново няма да видим четирите приятелки заедно на екрана.

Снимка: Getty Images

Актрисата Ким Катрал, изпълни ролята на бизнесдамата Саманта Джоунс в оригиналните епизоди на сериала и в двата филма, които се появиха след финала му. Тя обаче няма да се завърне за новите епизоди, което поставя сериозен проблем пред създателите му – какво да правят със Саманта.

През последните години Катрал няколко пъти потвърди намерението си никога отново да не играе ролята на Саманта, а преди около две години актрисата преживя тежка трагедия, която продължава да я натъжава и до днес.

Личният живот и кариерата на Ким Катрал

Ким Катрал е родена във Великобритания, но когато е само на 3 месеца семейството ѝ се мести в Канада. По тази причина актрисата има британско и канадско гражданство, а от тази година има и американско, за да може да гласува в президентските избори.

Актрисата обаче винаги е имала проблем с откриването на корените и произхода си, тъй като дядо ѝ е изоставил семейството ѝ през 1938 г. Чак през 2009 г. семейството успява да намери следите на мъжа. Джордж Бау е изоставил семейството си, за да се ожени повторно, без да се е развел с първата си жена. По някое време е напуснал Великобритания и следите му се губят до 1961 г., пет години след раждането на Ким, когато се появява в Австралия и започва работа като шеф на пощенска станция. Той умира през 1974 г., без никой от първото му семейство да знае къде е и без дори да имат негова снимка.

Горе-долу по времето, когато дядото на Ким се пенсионира в Австралия, тя заминава за Ню Йорк, за да преследва актьорската кариера, за която мечтае. През 1975 г. прави актьорския си дебют в трилъра „Роузбъд“, в който участва кинолегендата Питър О‘Тул.

През следващите години младата жена се насочва към телевизията и участва в много от най-известните сериали на Америка, като „Коломбо“ и „Старски и Хъч“.

Снимка: Getty Images

Най-големият ѝ успех идва след като е избрана за ролята на Саманта в сериала „Сексът и градът“ в края на 90-те години. 94-те епизода и двата филма стават любими на милиони жени по целия свят.

Ким Катрал се е омъжвала 3 пъти, но през последните 16 години няма съпруг. Една от най-известните ѝ връзки е с канадския премиер Пиер Трюдо през 80-те години. През 2016 г. кратката им връзка привлече медийното внимание, след като Ким Катрал грешно беше представена като майката на настоящия канадски премиер Джъстин Трюдо.

Снимка: Getty Images

Освен актриса, Ким Катрал е и писателка. През 2002 г., заедно с третия си съпруг, тя написа книгата „Удовлетворение: Изкуството на женския оргазъм - напълно в съзвучие с темата на сериала „Сексът и градът“, който по това време все още се излъчва.

Трагедията, която все още не ѝ дава покой

През последните две години Ким Катрал отново влезе в медиите, но заради една трагична случка в живота ѝ.

През 2018 г. актрисата поиска помощ от почитателите си в социалните мрежи да открие изчезналия си брат. Няколко часа по-късно стана ясно, че тялото на мъжа е открито. Изглежда 55-годишният мъж е отнел собствения си живот.

В началото на 2021 г. актрисата сподели снимка на брат си като дете, за да отбележи рождения му ден:

Това е малкият ми брат Кристофър. 1963 г. – 2018 г. Днес щеше да стане на 58. Спомняме си за него днес и всеки ден.

Снимка: Getty Images

След смъртта на брат си, Ким предпочита да не говори за него пред медиите, но през лятото на 2019 г. даде интервю за вестник „Дейли Мейл“, в което каза: „В мен има кладенец на тъгата. Вече съм различна и никога няма да бъда същата.

Никой не може да те подготви за това. Той страдаше от депресия, но депресията е невъзможна за откриване, ако човекът сам не иска ти да разбереш, че страда. Така че не знаех. Никой в семейството ни не знаеше. И когато загубиш някого, който се е самоубил, винаги си задаваш въпроси като „Ами ако бях… ако можех…“. Това те преследва. Трябва да се научиш да живееш с тези безкрайни въпроси, безкрайни самообвинения, безкрайни изблици на гняв. Живееш в една различна реалност и не можеш да направиш нищо, за да я промениш.

Смъртта на Кристофър се превърна в още един повод за конфликт между актрисата и звездата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър. Паркър написа коментар в Инстаграм и увери Катрал, че винаги ще бъде част от нейното семейство, на което другата жена отговори: „Ти не си ми семейство. Ти не си ми приятелка. Пиша ти за последен път да не използваш тази трагедия, за да възстановиш имиджа си на „добро момиче“.

По тази причина никой не очакваше актрисата да се съгласи да участва в новите епизоди, за които се говореше от известно време.

На следващата страница може да прочетете повече за конфликта между Ким Катрал и Сара Джесика Паркър, който продължава от години и стана причина за спиране на хитовия сериал през 2004 г. >>>