Задават се нови епизоди на сериала, който зададе нова посока на телевизия HBO и промени отношението на жените към секса и към връзките завинаги. Култовият „Сексът и градът“ ще получи 10 нови епизода в стрийминг платформата „HBO max“, но радостта на феновете е помрачена, защото вече официално знаем, че никога отново няма да видим четирите приятелки заедно на екрана.

Снимка: Getty Images

Актрисата Ким Катрал, изпълни ролята на бизнесдамата Саманта Джоунс в оригиналните епизоди на сериала и в двата филма, които се появиха след финала му. Тя обаче няма да се завърне за новите епизоди, което поставя сериозен проблем пред създателите му – какво да правят със Саманта.

През последните години Катрал няколко пъти потвърди намерението си никога отново да не играе ролята на Саманта, а преди около две години актрисата преживя тежка трагедия, която продължава да я натъжава и до днес.

Личният живот и кариерата на Ким Катрал

Ким Катрал е родена във Великобритания, но когато е само на 3 месеца семейството ѝ се мести в Канада. По тази причина актрисата има британско и канадско гражданство, а от тази година има и американско, за да може да гласува в президентските избори.

Актрисата обаче винаги е имала проблем с откриването на корените и произхода си, тъй като дядо ѝ е изоставил семейството ѝ през 1938 г. Чак през 2009 г. семейството успява да намери следите на мъжа. Джордж Бау е изоставил семейството си, за да се ожени повторно, без да се е развел с първата си жена. По някое време е напуснал Великобритания и следите му се губят до 1961 г., пет години след раждането на Ким, когато се появява в Австралия и започва работа като шеф на пощенска станция. Той умира през 1974 г., без никой от първото му семейство да знае къде е и без дори да имат негова снимка.

Горе-долу по времето, когато дядото на Ким се пенсионира в Австралия, тя заминава за Ню Йорк, за да преследва актьорската кариера, за която мечтае. През 1975 г. прави актьорския си дебют в трилъра „Роузбъд“, в който участва кинолегендата Питър О‘Тул.

През следващите години младата жена се насочва към телевизията и участва в много от най-известните сериали на Америка, като „Коломбо“ и „Старски и Хъч“.

Снимка: Getty Images

Най-големият ѝ успех идва след като е избрана за ролята на Саманта в сериала „Сексът и градът“ в края на 90-те години. 94-те епизода и двата филма стават любими на милиони жени по целия свят.

Ким Катрал се е омъжвала 3 пъти, но през последните 16 години няма съпруг. Една от най-известните ѝ връзки е с канадския премиер Пиер Трюдо през 80-те години. През 2016 г. кратката им връзка привлече медийното внимание, след като Ким Катрал грешно беше представена като майката на настоящия канадски премиер Джъстин Трюдо.

Снимка: Getty Images

Освен актриса, Ким Катрал е и писателка. През 2002 г., заедно с третия си съпруг, тя написа книгата „Удовлетворение: Изкуството на женския оргазъм - напълно в съзвучие с темата на сериала „Сексът и градът“, който по това време все още се излъчва.

Трагедията, която все още не ѝ дава покой

През последните две години Ким Катрал отново влезе в медиите, но заради една трагична случка в живота ѝ.

През 2018 г. актрисата поиска помощ от почитателите си в социалните мрежи да открие изчезналия си брат. Няколко часа по-късно стана ясно, че тялото на мъжа е открито. Изглежда 55-годишният мъж е отнел собствения си живот.

В началото на 2021 г. актрисата сподели снимка на брат си като дете, за да отбележи рождения му ден:

Това е малкият ми брат Кристофър. 1963 г. – 2018 г. Днес щеше да стане на 58. Спомняме си за него днес и всеки ден.

Снимка: Getty Images

След смъртта на брат си, Ким предпочита да не говори за него пред медиите, но през лятото на 2019 г. даде интервю за вестник „Дейли Мейл“, в което каза: „В мен има кладенец на тъгата. Вече съм различна и никога няма да бъда същата.

Никой не може да те подготви за това. Той страдаше от депресия, но депресията е невъзможна за откриване, ако човекът сам не иска ти да разбереш, че страда. Така че не знаех. Никой в семейството ни не знаеше. И когато загубиш някого, който се е самоубил, винаги си задаваш въпроси като „Ами ако бях… ако можех…“. Това те преследва. Трябва да се научиш да живееш с тези безкрайни въпроси, безкрайни самообвинения, безкрайни изблици на гняв. Живееш в една различна реалност и не можеш да направиш нищо, за да я промениш.

Смъртта на Кристофър се превърна в още един повод за конфликт между актрисата и звездата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър. Паркър написа коментар в Инстаграм и увери Катрал, че винаги ще бъде част от нейното семейство, на което другата жена отговори: „Ти не си ми семейство. Ти не си ми приятелка. Пиша ти за последен път да не използваш тази трагедия, за да възстановиш имиджа си на „добро момиче“.

По тази причина никой не очакваше актрисата да се съгласи да участва в новите епизоди, за които се говореше от известно време.

На следващата страница може да прочетете повече за конфликта между Ким Катрал и Сара Джесика Паркър, който продължава от години и стана причина за спиране на хитовия сериал през 2004 г. >>>

Краят на едно телевизионно приятелство – как Ким Катрал стана причина за края на „Сексът и градът“

След края на шестия сезон на “Сексът и градът” научихме, че именно Катрал е основната причина изключително успешният сериал да не бъде продължен. Оказва се, че актрисата се е почувствала ощетена заради това, че Сара Джесика Паркър, в ролята си на продуцент, взема много по-голям хонорар от останалите три актриси. Катрал опитала да убеди двете си колежки Дейвис и Никсън да поискат повече пари заедно с нея, но не получила подкрепата им и затова напуснала сериала.

Снимка: Getty Images

След спирането на „Сексът и градът“ конфликтът между Катрал и останалите жени от сериала стана видим за всички. Никой не пропусна факта, че на церемонията по раздаването на наградите “Еми” през 2008 г. Паркър, Дейвис и Никсън седяха заедно, а Катрал беше на отделна маса. “Ние не сме най-добри приятелки, ние сме професионални актриси и си имаме отделен живот”, коментира тя тогава.

През 2008 г. четирите жени се събраха отново за първия филм, продължение на сериала, а през 2010 г. се появи и вторият. Но враждата между Катрал и трите други звезди, най-вече Сара Джесика Паркър, не беше истински потушена и не остана незабелязана. През 2009 г. вестник “New York Post” публикува статия, в която съобщаваше, че Катрал и другите актриси не си говорели, което правело снимките на втория филм много некомфортни.

Снимка: Getty Images

Малко след официалното прекратяване на работата по “Сексът и градът 3”, Ким Катрал за пръв път коментира враждата си със Сара Джесика Паркър: “Сара Джесика Паркър можеше да е по-мила. Наистина можеше да е по-мила. Не знам какъв ѝ е проблемът.

Повече по темата може да прочетете тук:

След като новите епизоди вече са сигурни, какво ще направят създателите с образа на Саманта?

Най-важният въпрос, който почитателите на „Сексът и градът“ си задават, е какво ще се случи сега с образа на Саманта. Със сигурност един от вариантите е героинята да бъде убита по същия начин, по който беше елиминиран героят на Кевин Спейси в сериала „Къща от карти“. По този начин историята на Саманта ще получи някакъв завършек.

Героинята на Катрал да бъде убита по същия начин, по който беше елиминиран героят на Кевин Спейси в сериала „Къща от карти“
Снимка: Getty Images

Тъй като по всяка вероятност обаче сериалът ще бъде направен по сценария на незаснетия трети филм, в който е планирано да участва и Саманта, има вероятност в ролята на Саманта да бъде избрана друга актриса.

Снимка: Getty Images

През септември миналата година Сара Джесикър Паркър намекна, че точно това предстои да се случи. HBO ще използват липсата на една от четирите главни актриси, за да поправят едно от нещата, които са най-критикувани в сериала – липсата на расово разнообразие:

Чувала съм много хора да казват, включително Ким Катрал, че ако ще има различна четвърта жена, може би този път трябва да е цветнокожа. Аз мисля, че това ще е страхотно.

Сара Джесика Паркър в интервю за предаването „Гледай какво се случва“

Дори Саманта да я няма, почти със сигурност ще има нова актриса, която ще стане част от групата. Предстои да видим дали това ще се хареса на почитателите или новите епизоди, ще бъдат пълен провал. Динамиката в отношенията между четирите жени винаги е била основната движеща сила на сериала и сега, когато ¼ от това, което го превърна в хит липсва, успехът му е много несигурен.