Иска ли ви се още поне веднъж да видите четирите приятелки от сериала (и двата допълнителни филма) “Сексът и градът“ отново заедно? Сценарият е написан вече от три години, а три от четирите звезди изразиха готовност да се завърнат. Проблемът обаче е, че Ким Катрал, която играе ролята на Саманта, е твърдо решена никога повече да не бъде част от света на “Сексът и градът”.

Съвсем наскоро пред британския вестник “Гардиън” Катрал обвини колежката си Сара Джесика Паркър, че я тормози да се върне за още едно продължение на филма. Тя обаче си е казала, че Саманта ще остане в миналото ѝ: “Продължих с ролята на Саманта дори след финала, защото обичам “Сексът и градът”. Да участвам в този сериал беше истинска благословия, но след втория филм вече ми беше достатъчно. Не разбирам защо просто не ме сменят с друга актриса, вместо да си губят времето да ме тормозят. Не означава не.”

Снимка: Getty Images

Думите на Ким Катрал ни дават да разберем две неща - първо, че поне част от хората зад проекта не са загубили напълно надежда той да се случи и второ, че въпреки това е малко вероятно да видим трети филм или поне не с оригиналния актьорски състав.

Краят на надеждите за “Сексът и градът 3”

Надеждите на феновете за трета част на филма по култовия сериал бяха попарени от самата Сара Джесика Паркър през септември 2017 г.: Приключи. Няма да го правим… Разочарована съм. Имахме един сценарий с история, която е много красива, забавна, сърцераздирателна, удовлетворителна. Не само ние сме разочаровани, че няма да разкажем тази история и да преживеем всичко това, но, сигурна съм, и феновете, които толкова много искаха още един филм.”

Сара Джесика Паркър и Кристин Дейсвис
Снимка: Getty Images

Малко след това и актрисата Кристин Дейвис (Шарлот) коментира спирането на проекта в Инстаграм: “Истина е, че няма да успеем да направим третия филм. Ще ми се да бяхме успели да го направим така, както искаме, за да довършим историите на нашите персонажи. Много е разочароващо, че не можем да споделим тази история (толкова добре написана от Майкъл Патрик Кинг) с всички вас.”

За разлика от тях двете, Ким Катрал не беше ни най-малко разочарована и сподели, че няма никакво намерение да се връща за трети филм: Не е за мен, каза тя през октомври 2017 г. - Реших го, когато станах на 60. Това беше един момент на просветление за това колко години ми остават и какво искам да правя с тях. Какво все още не съм направила? Имам чувството, че историята беше най-добра, когато беше сериал, а двата допълнителни филма са само бонус.”

При тези коментари не е трудно да се досетим кой е основната пречка пред третия филм.

Ким Катрал - черната овца на “Сексът и градът”

Всъщност след края на шестия сезон на “Сексът и градът” научихме, че именно Катрал е основната причина изключително успешният сериал да не бъде продължен. Оказва се, че актрисата се е почувствала ощетена заради това, че Сара Джесика Паркър, в ролята си на продуцент, взема много по-голям хонорар от останалите три актриси. Катрал опитала да убеди двете си колежки Дейвис и Никсън да поискат повече пари заедно с нея, но не получила подкрепата им и затова напуснала сериала.

Ким Катрал
Снимка: Getty Images

След спирането на „Сексът и градът“ конфликтът между Катрал и останалите жени от сериала стана видим за всички нас. Никой не пропусна факта, че на церемонията по раздаването на наградите “Еми” през 2008 г. Паркър, Дейвис и Никсън седяха заедно, а Катрал беше на отделна маса. “Ние не сме най-добри приятелки, ние сме професионални актриси и си имаме отделен живот”, коментира тя тогава.

През 2008 г. четирите жени се събраха отново за първия филм, продължение на сериала, а през 2010 г. се появи и вторият. Но враждата между Катрал и трите други звезди, най-вече Сара Джесика Паркър, не беше истински потушена и не остана незабелязана. През 2009 г. вестник “New York Post” публикува статия, в която съобщаваше, че Катрал и другите актриси не си говорели, което правело снимките на втория филм много некомфортни.

На премиерата на „Сексът и градът 2“
Снимка: Getty Images

Може би заради това и третият филм, макар и с готов сценарий, беше спрян толкова изненадващо. Според статия на Daily Mail, филмът е бил спрян, защото Катрал е отказвала да участва в него, ако студиото не продуцира няколко други нейни филма. Според самата Катрал обаче това е невярна информация и единствената причина да не иска да е във филма е, защото просто не иска: “Не става въпрос за повече пари. Не става въпрос за повече сцени. Не става въпрос за нищо от това.”

Малко след официалното прекратяване на работата по “Сексът и градът 3”, Ким Катрал за пръв път коментира враждата си със Сара Джесика Паркър: “Сара Джесика Паркър можеше да е по-мила. Наистина можеше да е по-мила. Не знам какъв ѝ е проблемът.”

Дълго време Сара Джесика Паркър и Ким Катрал се преструваха, че всичко между тях е наред, но вече знаем, че отношенията им са обтегнати от 15 години
Снимка: Getty Images

Може би най-изненадващото избухване на Катрал срещу Сара Джесика Паркър се случи малко след като брат ѝ беше намерен мъртъв.

Тогава Паркър написа коментар, в който изразява съболезнованията си. В отговор на това Ким Катрал публикува изпълнен с огорчение и обвинения пост в Инстаграм: “Не се нуждая от любовта и подкрепата ти в тази трагедия, Сара Джесика Паркър.”

В коментарите Катрал добави: “Майка ми ме попита днес кога ще ме остави на мира тази лицемерка Сара Джесика Паркър. Опитите ти да се свържеш с мен са постоянно напомняне колко жестока беше тогава и сега. Нека да съм ПРЕДЕЛНО ясна (ако все още не съм). Не си ми семейство. Не си ми приятелка. Пиша ти за последен път да спреш да използваш трагедията ни за да възстановиш образа си на “добро момиче”."

До този момент Сара Джесика Паркър не е коментирала това избухване и винаги, когато я питат, потвърждава, че изпитва само май-добри чувства към Ким Катрал.

Може ли да има “Сексът и градът” без Саманта или с друга актриса

“Тормозът” за който говори Ким Катрал преди няколко дни, само показва, че Сара Джесика Паркър не се е отказала от намерението си да събере четирите приятелки за един последен филм. Дали това е възможно е друг въпрос.

Снимка: Getty Images

Няколко пъти актрисата заяви, че никога не би направила филма без всяка от звездите, но нещата може би се променят. През януари 2018 г. Паркър се пошегува в шоуто на Стивън Колбърт, че има едно свободно място в „Сексът и градът”, а малко по-късно, пак на шега, покани водещата Елън Дедженеръс да влезе в ролята на Саманта.

Дали тези шеги няма да се окажат сериозни в един момент, предстои да разберем, но феновете на “Сексът и градът” не бива да губят напълно надеждата си, че ще видят завършека на историята, макар и с друга актриса в една от ролите. Това все пак си е 75% успех, нали?