Бившият супермодел Линда Еванджелиста се снима с колежката си Кристи Търлингтън за пръв път, след като лицето ѝ тялото ѝ бяха трайно обезобразено от процедура за разкрасяване.

Линда сподели черно-бяла снимка, на която позира с Кристи и приятелките ѝ Инге Фонтейн и Карлин Серф де Дудзееле в ресторант Kappo Masa, Ню Йорк.

Линда е с кожено яке, докато Търлингтън позира с елегантно сако. 

На публикацията светкавично реагираха много от световноизвестните топмодели. 

Синди Кроуфорд коментира: "Ето това е истинска вечер по женски!"

Клаудия Шифър отговори с три емотикони с червени сърца. 

Марк Джейкъбс написа: "Най-доброто от НАЙ-ДОБРОТО" и допълни с четири сърца.

Зашеметяващата снимка се появи, след като Еванджелиста, който някога се прочу с думите: "Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден", сподели с феновете си, че е "развила парадоксална мастна хиперплазия или PAH" след процедури с CoolSculpting.

Снимка: Getty Images

Тя разкри, че това не само е унищожило кариерата й, но е изпаднала в дълбока депресия, както и че се е докоснала до "най-ниските нива на самоомразата".

Снимка: Getty Images/Instagram

Промяната в тялото й я е накарало да се превърне в "отшелник", като не само е отказвала работни ангажименти, но е спряла да излиза от дома си. 

Пет години красавицата се е криела от познати и обществени събития, заради обезобразеното си тяло след процедура за замразяване на мазнини.  

"Брутално обезобразена" - това са точните думи на Еванджелиста за "Пийпъл", след като се подлага на CoolSculpting. 

Процедурата е одобрена от FDA като практика за отслабване, за упорити мазнини. Линда обаче е  диагностицирана с рядък страничен ефект, който се случва на 1% от хората. Мазнините се връщат, а впоследствие се втвърдяват. Тогава точно това, което искала да загуби, придобило абсолютен контрол над живота ѝ.

Три месеца след процедурите на Еванджелиста започнала да забелязва издутини в областта на брадичката, бедрата и бюста си. Това били същите места, които всъщност искала да се свият. След това започнало втвърдяване, а накрая местата станали безчувствени. 

От компанията й предлагат да й направят липосукция (изсмукване на мазнините) при хирург, който тя сама си избере. Пожелали и да поемат разходите по интервенцията, но при условие, че подпише споразумение за конфиденциалност. Еванджелиста отказва.

Стигало се до там, че ако не си сложи стягащ колан под роклята, кожата й се протривала до кръв. 

В днешни дни обаче Еванджелиста си връща увереността и самочувствието.  Признава, че винаги е знаела, че ще остарее, но никога не е мислела, че ще изглежда по този начин.