По време на участие в шоуто по PBS Tell Me More с водеща Кели Коригън актрисата Дженифър Гарнър разкри какво е било усещането да бъде преследвана от папараци 24/7 по време на брака си с Бен Афлек.

„В продължение на 10 г. около къщата ни стояха поне по 20 автомобила. А също и пред училището на децата и при педиатъра. И ти им казваш моля, отдръпнете се от вратата на педиатъра, имам болно дете. Моля! Но кой се интересува от някакъв тъп проблем на някаква известна личност?"

Дженифър Гарнър и Бен Афлек се разделиха през 2015 г. Те имат 3 деца: Вайълет, Серафина и Самуел. 

„Ако аз мина на жълто, 15 коли ще минат след мен на червено. Където и да отидехме, ставаше пълен цирк."

Тази ситуация се отразявала и на децата, най-вече във възможността им да правят ежедневни неща, като например да играят футбол. 

Преди години Гарнър беше извикала местни шерифи и полицаи в дома си, за да се опитат да решат проблема. Дъщеря й, която тогава е била на 5 години, споделила, че се страхувала от камерите, защото били насочени към тях като оръжия.

 

Гарнър и колежката й Хали Бери спомогнаха за това снимането на деца без разрешението от законния им настойник да бъде обявено за незаконно. 

„Един от папараците (просто мразя това, което правят толкова много) ме преследва от 15 години. Един ден той ми каза: „Не знаеш колко обичаме да те гледаме с децата ти. Не знаете колко много ви уважаваме! Замислих се, че те ме познават по-добре от който и да е друг. Ходят навсякъде, където ида, виждали са ме бременна, виждали са ме в магазина, виждали са ме да качвам децата в колата... Бях смаяна от думите му. Това ме порази!", разказва тя в шоуто. 

Гарнър, която приключи развода си с Бен Афлек през 2018 г., обясни как таблоидите могат да бъдат и „самоизпълняващо се пророчество“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Има нещо странно в това да се виждаш отразен в някакви новини... независимо дали това е вярно, или не. Но когато го видиш написано, се замисляш - дали пък не е вярно. И ставаш сериозен, и задълбаваш, и след това веднага стават проблеми в рая“.

Дженифър сподели и много лични и емоционални неща за родителите си. Майка й е имала много бедно детство. "Попитах я дали се притеснява от това, че споделям, че е била бедна. Тя ми каза - Никога не съм се срамувала от бедността си. Винаги съм се гордяла с достойнството и милостта, с които родителите ми живееха". Майка й е печелела по 1 долар на ден, за да се грижи за съседско дете. 

Съвсем скоро родителите на актрисата сбъднаха една своя мечта - пътуване до Антарктика. Така семейството е било на всички 7 континента и е посетило всички 50 американски щата.