Моделите официални обувки, които носят героите в продължението на най-гледания български филм за 2019 – „Завръщане“, ще бъдат разпродадени онлайн, а 50% от приходите ще бъдат дарени за зелената кауза на „Горичка в количка“. Инициативата е на българската компания „Ингилиз груп“, предоставила на филма 19 модела от своите луксозни обувки, които са изцяло продукт на зелено производство. Цялата налична колекция с нови обувки, чиито модели са позиционирани във филма, ще бъдат част от акцията.

С приходите от благотворителната разпродажба „Горичка в количка“ ще финансира обучение за деца и възрастни за живот без отпадъци в рамките на събитията, организирани от зеления образователен проект, с фокус върху климатичните промени. Акцията, която обхваща всички модели на Ingiliz – дамски мъжки обувки, включени в “Завръщане” 2, стартира в деня на премиерата на филма на 14 февруари и ще продължи до края на месеца на любовта. Вижте цялата колекция тук.

Larisa Blue

„Зелената философия е част от нашето семейство вече трето поколение както в живота, така и в бизнеса ни. Щастливи сме, че все по-често срещаме съмишленици на ценностите, които споделяме. За нас е мисия да помагаме повече хора да имат информация и да мислят за природата в ежедневието си и с радост ще споделим своя опит за един по-добър живот с нулев отпадък“, казва Ремзи Ингилизов, зам.-управител на компанията.

Amalfi

Елегантните дамски и мъжки обувки Ingiliz са доказателство, че модният бранш може да създава красиви и качествени продукти, докато се грижи за природата. Компанията използва в производството си рециклирани и биоразградими продукти, естествени багрила и материали, които не вредят на околната среда, а кожите са изцяло отпаден продукт. 

Ремзи Ингилизов

"Ако нашето поколение не вземе максимално бързи мерки за намаляване на въглеродните емисии, ще се стигне до точки, откъдето няма връщане назад. Двоен стандарт е да възпитаваме децата в нещо, в което ние не сме възпитани" - смята известната ни тенисистка Магдалена Малеева, ангажирана с екокаузите, която и създател на "Горичка".

Още за „Горичка с количка“

„Горичка с количка“ е образователна инициатива в рамките на проекта Горичка - „Гората и климатичните промени – уникална образователна кампания за ученици“ към НДЕФ. Инициаторите създават атрактивен пътуващ фургон, с който разказват на ученици за гората и климата с различни образователни материали. Всички интериорни и екстериорни решения са направени изцяло от естествени материали. Интерактивният фургон има и специално инсталиран слънчев панел, като част от цялостната екологична концепция. През изминалата година образователното фургонче посети много училища из цялата страна и запозна децата по забавен начин с ключовата роля на гората за опазване на климата на планетата.