Дългоочакваното продължение на най-гледания български филм за 2019 г. тръгва по кината в цялата страна от 14 февруари 2022 г.

„Завръщане 2“ е филм за приятелството и любовта, които устояват на времето и препятствията, които животът често ни поднася. Обхваща сложните взаимоотношения между стари приятели, бивши съпрузи, родители и деца. Разказва за първата, за новата любов и за несподелената любов. Добавя към всичко това нотка на носталгия, но и множество комични елементи, защото именно хуморът е ключът към справяне с обратите, които ни поднася  съдбата.

Снимка: bTV Studios

Във втората част четиримата приятели Деян, Виктор, Ачо и Алекс отново се събират, този път на морето, за да помогнат на техния бивш враг Бранимир да спаси плажа си от застрояване. За да съберат пари, с които да откупят плажа, момчетата трябва да участват в завършването на първия пълнометражен филм на Ачо, който разказва тяхната лична история. Снимките за филма на Ачо са прекратени, поради липса на бюджет, и единственият начин филмът да бъде реализиран е приятелите да обединят уменията си и да помогнат с каквото могат. Тъй като никой от тях няма опит в киното, това води до редица комични ситуации и усложняване на отношенията им с техните половинки, а появата на нови персонажи помага за заплитането на сюжетните линии.

За заснемането на сцените са използвани картини от Пловдив, София и чаровни кътчета по българското Черноморие, които ни карат да мечтаем за топлите сини дни и незабравимите морски вечери на лятото.

Снимка: bTV Studios

„Завръщане 2“ е подкрепен финансово от Община Пловдив, Община Бургас и Фондация „Пловдив Европейска Столица на Културата 2019“. Филмът е пети пълнометражен проект на режисьора Ники Илиев, продуценти са Башар Рахал (Silverlight Pictures), Ники Илиев и Райна Караянева. Зад камерата е Симеон Кермекчиев, а сценарият е дело на Ники Илиев, по идея на Башар Рахал. Участват: Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, , Диляна Попова, Ники Илиев, Башар Рахал, Райна Караянева, Евелин Костова, Искра Донова, Китодар Тодоров, Лана Павлова, Клоуи Рахал, Боян Фераджиев, Ники Мутафчиев, Йоанна Темелкова и други.

Разпространява се от bTV Studios и Silverlight Pictures.