2021 г. си отива и е време да погледнем назад, за да видим кои бяха най-интересните филми и сериали за българите през последната година. Представяме ви класацията за 10-те най-гледани заглавия във Voyo – единствената платформа, която е изцяло на български език.

1. Завръщане

Филмът на Ники Илиев излезе през 2019 г. и се превърна в най-гледаният български филм за годината. И макар да минаха повече от две години от тогава, филмът продължава да привлича огромен зрителски интерес.

Вероятно една от причините за това е, че през февруари следващата година ни престои да видим и продължението. Лентата щеше да излезе и по-рано, но пандемията и бременността на актрисата Евелин Костова забавиха работата по филма с участието на Башар Рахал, Орлин Павлов, Диляна Попова, Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Райна Караянева и Искра Донова.

2. Влад

Хитовият румънски сериал не само проби в България, но и се изкачи до втората позиция в класацията за най-гледаните заглавия във Voyo.

За пръв път в ефира на bTV се завъртя румънски сериал и успеха му у нас изненада дори звездите на „Влад“. В началото на годината актьорите Адриан Нартеа и Ангел Дамиан споделиха, че са били в България само на море, но планират отново да посетят страната ни.

3. Съни Бийч

Още с първите си епизоди, сериалът „Съни Бийч“ стана хит, затова не е изненадващо, че това е едно от трите заглавия, които хората най-често търсят и най-много гледат.

А създателите на сериала вече работят по нова поредица със заглавие „„Мен не ме мислете“ . Очакваме догодина и новият им сериал да е сред най-гледаните в България.

4. Малкото пони

Войо предлага много богато и изцяло дублирано съдържание за деца. Сред предлаганите анимационни филми и сериали най-малките зрители са предпочели приключенията на „Малкото пони“.

Изглежда понито Сумрачна Искрица, принцесата на приятелството в Екуестрия, е успяла да спечели детската аудитория на Voyo.

5. Кухня: Война за хотел

Няма как да пропуснем и руските комедии. В Топ 5 на най-гледаните неща във Voyo влиза и „Кухня: Война за хотел“.

След като претърпява фиаско в хотелския бизнес и се сбогува с хотела, Елионора се оттегля в Тоскана. Всичко се променя, когато бившият й годеник, виновен за фалита й, започва изграждането на грандиозен комплекс в Сочи. За да отмъсти на годеника си за всички обиди, Елинор купува хотел, на който той е хвърлил око.

На следващата страница може да видите останалите най-гледани филми и сериали на Voyo >>>

6. Психоложки

10 години след дипломирането си от Факултета по психология Таня, Вика и Алина решават да приложат придобитите знания на практика, помагайки на себе си и на хората около тях да станат истински щастливи.

Руският сериал ни показва различна гледна точка към света на психологията – понякога тези, на които разчитаме да ни помогнат да подредим живота си, не могат да се справят с личните си емоционални проблеми.

7. Ейва

Потребителите на Voyo са намерили време и за холивудски екшъни. Едно от най-гледаните заглавия е екшънът трилърът „Ейва“ с участието на Джесика Честейн, Джон Малкович, Джина Дейвис и Колин Фарел.

Ейва е жесток убиец, който е преследван от своите бивши работодатели, след като се опитва да обясни с какво се занимава на нищо неподозиращото й семейство.

8. 10 дни само с татко

Френският филм разчупва стереотипите за отговорностите в едно семейство и доказва, че майчинството не е почивка.

Антоан е ръководител в голяма компания. Когато съпругата му решава да отиде на почивка и да го остави с отговорността за четирите им деца, той си мисли, че ще бъде лесно. Но Антоан е подценил бъркотията, която може да се случи.

9. Държавни тайни

Още едно голямо западно заглавие влиза в класацията за най-гледаните филми на Voyo. „Държавни тайни“ е копродукция между Великобритания, САЩ, Швейцария и Китай. Филмът, в който участват звездите Кийра Найтли и Мат Смит, разказва една забележителна истинска история.

„Държавни тайни“ разказва историята на Катрин Гън, преводач от британската разузнавателна служба в периода на войната в Ирак. Катрин разкрива англо-американска схема за шпионаж и изнудване на членове на Съвета за сигурност на ООН, с цел да подкрепят резолюция за начало на военна операция в Ирак. Обикновената преводачка се изправя пред привидно непреодолимо препятствие, за да разкрие една от най-големите лъжи в съвременната история, която коства живота на стотици хиляди души. С риск за свободата и дори живота си, тя не се поддава на натиска и се бори до край, за да изкара истината наяве.

10. Моята опасна жена

Историята в сериала разказва за заможно турско семейство, което има брак вече 6 години. Но зад привидното спокойствие в семейния живот на Алпер и Дерин дреме опасност – съпругът, собственик на успешен ресторант, започва връзка със своята бизнес партньорка. В един момент двамата решават да убият съпругата, наследница на богато семейство, но плановете им се променят, когато откриват, че Дерин е изчезнала.

Главните роли в „Моята опасна жена“ са поверени на едни от най-обичаните турски актьори у нас – Гонджа Вуслатери (Шуле от „Майка“) и Сечкин Йоздемир („Горчива любов“, „Една любовна история“, „Момичето с червения шал“, „Любов под наем“).