Ако следите социалните мрежи и сте попадали на профила на прекрасната водеща на спортните новини по bTV Николета Маданска, няма как да ви е убягнало, че всеки месец на определено число там се появява поредното сладко изкушение. В никакъв случай не е по-сладко от малкия Йоан обаче, който се роди на 22 ноември 2020 година и скоро му предстои да отпразнува първата си годинка.

Запленени от медената торта с праскови и маскарпоне, с която Николета отбеляза 9 месеца от появата на сина си, я потърсихме да ни разкаже за тази семейна традиция. Ето какво ни сподели тя:

Снимка: Николета Маданска

Тортите на Йоан

"Когато родих Йоан знаех, че има традиция шестият месец на бебето да се отбелязва с половин торта, символизираща половин годинка. За мен обаче всеки месец от появата на моя малък мъж е празник. Така спонтанно реших, че на всяко 22-ро число, докато Йоан навърши година, ще си организираме наш специален ден.

А какво е празник без торта?!

Снимка: Николета Маданска

Много обичам да правя сладкиши. Това е мое хоби от години, а мечтата ми преди телевизията беше да имам собствена сладкарница. Тортите за месечинките на Йоан приготвям с особен сантимент.

Седмица преди 22-ри всеки месец започвам подготовка с избора на рецепта. Старая се тортата всеки път да е различна - чийзкейк с бял шоколад и малини, морковена с ананас, чийзкейк с лайм, брауни с горски плодове, кейк с тахан и банани, медена с праскови и маскарпоне. Голяма част от рецептите са от любимата ми книга на Даниела Динева "С любов към десерта".

Снимка: Николета Маданска

Самата торта правя в нощта преди празника, когато всички вкъщи вече спят и мога да творя на воля. Остават ни още три месеца до заветната годинка, но не съм съвсем сигурна, че това ще е краят на тортите у дома (смее се - бел.ред.)". 

В галерията може да разгледатe част от изкушенията, които Николета Маданска приготвя с любов и дори домашният им любимец го оценява :)