Кери-Ан Мос сподели подробности за предизвикателствата, пред които е била изправена като актриса над 40-годишна възраст, пише Yahoo.

53-годишната канадска звезда - най-известна с ролята си на Тринити в "Матрицата" - наскоро се включи с откровен разговор пред 55-годишната актриса Джъстин Бейтман за остаряването в Холивуд. 

Бейтман, бившата звезда от "Семейните връзки", наскоро издаде книгата "FACE: One Square Foot of Skin", свързана с външния й вид и нейното противопоставяне на натиска да се подложи на пластична операция.

Говорейки с Бейтман, Мос разкрива, че и тя е започнала да бъде третирана по различен начин с напредването на възрастта.

"Бях чувала, че на 40 всичко се променя. Не вярвах в това", споделя Мос, която играе още във филми като "Мементо" и "Джесика Джоунс".

Снимка: Getty Images

"Но буквално в деня след 40-ия ми рожден ден прочетох сценарий, който ми беше изпратен, и говорих с мениджърката ми за това. Тя каза: "О, не е тази ролята, която трябва да четеш - твоята е за бабата. Може да преувеличавам малко, но това се случи за една нощ - преминах от момиче към майка и дори отвъд това", споделя Мос.

Кери-Ан Мос не разкрива кой проект е включвал ролята, но по-нататък в разговора актрисата признава, че да видиш как външният ти вид се променя на екрана може да бъде "нещо брутално".

"Нямате чувството, че сте остарели много и изведнъж се виждате на екрана", казва актрисата.

"Вижте тези френски и европейски актриси - те притежават нещо, което ги кара да изглеждат толкова уверени в собствената си кожа. Нямах търпение да бъда такава. Стремя се към това. Не е лесно да се бъдеш в този бизнес. Има много външен натиск", допълва Мос.

Кери-Ан Мос, която завърши снимките на "Матрицата", точно когато навърши 31 години, ще влезе отново в ролята на Тринити в предстоящата "Матрица 4" заедно с 56-годишния Киану Рийвс.