Мадона беше звездата, която откри тазгодишната церемония по връчване на видео музикалните награди на MTV, които през 2021 г. празнуват 40 години. А догодина Мадона също ще отбележи 40 години на сцена.

Мадона откри наградите с видео, снимано в Ню Йорк, в което носи шлифер на Burberry и очила на New Bottega. С това тя прави препратка и към една от визиите от последния й албум “Madame X”.

Във видеото тя разказва за връзката си с MTV и за трудностите, през които е преминала.

"Преди около 40 години дойдох в Ню Йорк единствено с 35 долара и чифт обувки за танци. Казах на таксиметровия шофьор да ме откара в центъра на събитията. Той ме остави на “Таймс Скуеър”. Бях на 19 и бях ужасена. Но това беше просто първата стъпка. Знаех, че някой ден с много усилена работа няма да бъда разпознаваема единствено в Ню Йорк, а в целия свят", казва Мадона.

"Преди 40 години още една онеправдана жена дойде в Ню Йорк, надявайки сe да създаде нещо революционно. Една програма за всички жанрове музика направи премиерата си посред нощ и се нарече MTV. Открихме се едни-други и изградихме връзка, която промени живота ми, промени музиката и създаде чисто нови форми на изкуството. Има само едно място, на което да сте тази вечер", допълва певицата.

Снимка: Getty Images

След това откриващото видео започва “Vogue” и Мадона е приветствана на сцената. Публиката я посреща на крака и кралицата се появява със същия шлифер, който обаче съблича.

Снимка: Getty Images

Така тя разкрива завидни пищни форми, облечени в топ марки. Носи мини болеро латексов жакет на марката Atsuko Kudo, престилка на Zana Bayne, корсет на House of Harlot и каскет на същата марка. Избрала е обувки с висок ток на Christian Louboutin.

Снимка: Getty Images

"И те казаха, че ние няма да издържим дълго. Но ние сме все още тук!" - Мадона започва така своята кратка реч, след което приветства зрителите на MTV VMA 2021.

На самия край на своята кратка реч Мадона се завърта и отива триумфално зад кулисите. Задните й части и избора на тоалет предизвикаха куп коментари в социалните мрежи. Беше повдигнат и въпроса дали наистина не си е сложила импланти в дупето.

Снимка: Getty Images

Независимо от всичко, Мадона изглежда се чувства напълно комфортно от начина, по който изглежда. И как няма!? Тя е на 63 години и изглежда по този зашеметяващ начин.

В крайна сметка предчувствието й се сбъдва – Мадона наистина е разпознаваема в целия свят с творчеството си, артистичността си, каузите си и визиите си. И Кралицата на попа прави всичко възможно, за да продължи това и занапред.