Мет Галата е едно от най-важните събития за американските звезди. Освен да покажат новите си дрехи, те понякога използват събитието и за да обявят официално новите си връзки. Именно на Мет Гала през 2018 г. Илон Мъск и Граймс направиха дебюта си като двойка. Тази година двамата не са заедно и всички се чудим има ли нова жена в живота му. Мет Галата не даде отговор на този въпрос, но ни припомни, че има жена, която никога няма да бъде изместена – майка му.

Снимка: Getty Images

74-годишната Мей Мъск придружи сина си на събитието – първата му публична поява, след като купи платформата Туитър. Това е поредното доказателство за силната връзка, която Мей има с Илон.

Коя е Мей Мъск?

Мей Мъск е родена в Канада и на 15 годишна възраст става модел в Южна Африка. Тя продължава кариерата си като модел през следващите 50 години.

Снимка: Getty Images

В Южна Африка Мей се омъжва за инженера Ерол Мъск. Семейството има три деца, от които най-известен става Илон – кръстен на дядото на Мей. Ерол и Мей се развеждат през 1979 г.

Освен модел, Мей Мъск е и диетоложка. През 2019 г. тя издаде и книга, озаглавена „Жената, която има план“.

Снимка: Getty Images

Днес синът ѝ Илон е един от най-богатите хора на света и вероятно беше най-влиятелният още преди да купи Туитър, а сега вече контролира и най-популярната социална медия в САЩ. Състоянието му се изчислява на около 260 млрд. долара.

На следващата страница може да прочетете каква е рецептата на Мей Мъск за отглеждането деца, които ще станат успешни хора >>>

Как се отглежда бъдещ милиардер?

През 2019 г. Мей Мъск даде своята рецепта за отглеждането на деца, които ще станат успешни личности. А тя е проста – научете ги на упоритост и труд. Ето какво още сподели Мей Мъск:

Снимка: Getty Images

  • Научете ги да работят още на съвсем ранна възраст

На 31-годишна възраст бях самотна майка с три деца“, разказва Мей Мъск. „Никога не съм се чувствала виновна, че работя толкова много, защото просто нямах избор – работех, за да имат децата ми покрив над главите си, храна в стомасите си и дрехи на гърбовете си.

Снимка: Getty Images

От съвсем ранна възраст децата ми ми помагаха в бизнеса. Илон беше много добър в това да ми обяснява как се използва текстообработващата програма на компютъра.

Децата ми спечелиха от това, че ме виждаха как се трудя, за да им осигурявам покрив, храна и дрехи втора употреба.

  • Оставете децата си да решат какво искат да правят

Отгледах децата си да бъдат независими, мили, честни и добри. Научих ги колко е важно да работиш здраво и да вършиш добро. Никога не съм се държала с тях като с бебета. Никога не съм им казвала какво да учат. Дори не им проверявах домашните – това беше тяхна отровност. Когато пораснаха, продължиха да са отговорни за своето бъдеще.

Децата не трябва да бъдат предпазвани от реалността на отговорностите. Много родители са стресирани заради децата си. Майки и бащи са стресирани заради всички формуляри, които трябва да попълват, за да учат децата им в престижни колежи.

Снимка: Getty Images

Моят съвет е да оставите децата си сами да попълват документите си за кандидатстване в университет или за работа. ТЕ трябва да са отговорни за бъдещето си. Или ако искат да започнат бизнес и смятате, че е добра идея, подкрепете ги. Научете ги на обноски, но го оставете да правят това, което сами изберат.

Още за Мей Мъск: