"Бъдете мили с останалите. Без да очаквате нищо в замяна. Някои хора ме питат – защо си толкова мила с хората, какво можеш да вземеш от тях? Никога не ми е хрумвало, че трябва да взимам нещо от някого. Бъдете добри, защото всъщност сте такива", казва Мей Мъск в интервю пред БНР.

73-годишната Мей Мъск е професионален диетолог, помогнал на хиляди хора със съветите си, един от най-възрастните модели в света и майка на бизнес магната, инженер, изобретател и визионер Илон Мъск. Тя преминава през болката на изпълнен с насилие брак, но въпреки това решава да потърси по-добро бъдеще за себе си и трите си деца.

Снимка: Getty Images

"Преди ми отнемаше много време да променя ситуацията, в която се намирам. Изглежда страшно да започнеш да правиш план, за да избягаш от там, където не си щастлив. В края обаче, когато направиш стъпката, осъзнаваш колко тъжен си бил преди и колко по-добре е да си тръгнеш, дори и да е трудно след това. По този начин откриваш много други страни на живота си. Това важи както за личния живот на един човек, така и за професионалния", споделя тя.

Снимка: Getty Images

"Защо трябва да ни е страх от остаряването? Това е естественият ход на нещата. Трябва да останеш позитивен и да продължаваш да се образоваш. Да се грижиш за здравето си и да не се оплакваш. Тогава никой няма да забелязва възрастта ти. Причината е, че не се оплаквам непрекъснато от възрастта си и не се притеснявам за бръчките си. Наемат ме заради тях, защото мога да се мръщя. Много съвременни жени не могат. Трябва да имаш много положителна енергия и няма да се страхуваш от възрастта", казва Мей Мъск.

Снимка: Getty Images