Английският актьор Роуън Аткинсън даде интервю за Radio Times.

В него той съобщи, че в момента работи върху анимационен филм за мистър Бийн, но не планира да влиза в образа отново. Аткинсън твърди, че предпочита анимацията, защото му е по-лесно само да озвучава героя.

"Не беше леко да играя тази роля. Отговорността е голяма, което води до стрес и умора. Надявам се повече да не ми се налага", казва актьорът, който изпълнява Бийн в телевизионната поредица от 1990 до 1995 година, а след това два пъти на голям екран в пълнометражните филми от 1997 и 2007 г.

Актьорът коментира също вероятността Злостър Черното влечуго да се върне на екран.

"Със сигурност не е невъзможно и това е най-оптимистичното, което мога да ви кажа. Не знам в каква епоха бихме разположили действието", казва той.

Историческият ситком има 4 сезона, всеки от които се развива в различно време. От края на средновековието до Първата световна война. В него освен Аткисън играят Хю Лори и Стивън Фрай.

"В "Черното влечуго" е концентрирана цялата ни творческа енергия от 80-те. Ще бъде сложно да повторим това 30 години по-късно."

Актьорът също коментира културата на отмяната, от която пострадаха знаменитости като Джоан Роулинг и Джони Деп.

"Тези хора са като средновековна тълпа, търсеща кого да изгори на клада".

Според него алгоритмите на социалните мрежи създават илюзията за бинарен свят, в който има само две възможни гледни точки.

"Излиза, че или си с нас, или против нас. И ако е второто, то заслужаваш да бъдеш "отменен".