Само 5 жени, преди 35-годишната Емералд Фенел, са получавали номинация за „Оскар“ за режисура. Актрисата от сериала „Короната“ направи режисьорския си дебют с филма „Момиче с потенциал“, който има потенциал да стане най-добрият филм на 2021 г. Жанрът му е „черна комедия“, което не е изненадващо, защото Фенел от съвсем малка мечта е да пише не за принцове на бял кон и разтапящи романтични истории… а за убийства.

Снимка: Getty Images

Почитателите на британската телевизия може би ще познаят стила на Емералд Фенел от втория сезон на успешния сериал „Убивайки Ийв“, който разказва историята на наемна убийца психопат и агентката, която трябва да я залови, но постепенно се влюбва в нея.

Режисьорката сподели, че това нейно влечение към престъпленията и насилствената смърт идват още от детството ѝ, когато е чела много и е страдала от безсъние.

Снимка: Getty Images

„По цяла нощ си мислех за разни неща, неща, които могат да се объркат“, разказа тя за британския таблоид „Мирър“. „Например как някакви хора влизат през прозореца и отвличат малката ми сестра или пък как падам в мазето и си чупя крака, а никой не може да чуе виковете ми за помощ.“

Не е изненадващо, че едно от хобитата ѝ включва колекция от препарирани животни.

Във филма „Момиче с потенциал“ се разказва за млада жена, която започва да отмъщава на хората, замесени в изнасилването на най-добрата ѝ приятелка.

Емералд Фенел е благодарна, че е получила възможността да е сред малкото жени на режисьорския стол, но осъзнава, че това не е толкова нейно постижение, колкото на поколенията жени, борили се за това.

Снимка: Getty Images

„Имам усещането, че се възползвам от години работа на други хора“, призна тя. „Жени, които са се борили неуморно, за да могат други жени, като мен, да получат финансиране за идеите си.“

Самата Фенел идва от семейство на творци, изявяващи се в различни сфери. Баща ѝ е известен бижутер, който е правил бижута за семейство Бекъм, Мадона и Елтън Джон. Сестра ѝ пък е дизайнер и е правила дрехи за Рита Ора и Дейзи Лоу.

  • Филмов цитат на деня: "Добрият Уил Хънтинг"
  • Филмов цитат на деня: "Мостовете на Медисън"
  • „Различните Оскари“, епизод 7: И Оскари 2021 отиват при...
  • Салма Хайек и Антъни Хопкинс отпразнуваха втория "Оскар" на актьора с танци (ВИДЕО)
  • Филмов цитат на деня: "Американски прелести"
  • Мария Бакалова и Парис Хилтън хванати за ръка на партито след Оскарите
  • Леонардо ди Каприо вместо Мадс Микелсен: Задава се американско "Още по едно"
  • Скот Рудин е новият Харви Уайнстийн: "Истинско чудовище"
  • Филмов цитат на деня: "Джуно"
  • 5-те изумително красиви рокли, с които Мария Бакалова впечатли всички