Мъжът до Петя Дикова – Илиян Любомиров, за пореден път ни очарова с професионалното си перо. Той описа по чудесен начин майската почивка на семейството, изпълнена с всякакви емоции.

„Тръгваме на път с кемпер. Сефте ни е. Примъкваме 4 колелета, 2 педълборда, половината покъщнина и стоковите запаси на малка африканска държава в багажника.

Синовете ми се вълнуват. След толкова планове най-накрая аз ще бъда бащата-приключенец. Трепетно очакване, дори лека фрустрация.

Паля, давам на заден, чупя лагер главина незнайно как, чисто новата машина започва да звучи трагично. Оттам зор, майстори, вече се стъмва, а то и хората са запразнили. Първата нощ в кемпера не е на плажа, а на паркинг до стадион „Славия“. Нищо, част от приключението, само дето не съм спрял на равно и всички спят върху мен.

На другия ден хора с чукове и крикове, щуротии, както и да е – потегляме. 450 километра аз си ги представям като 4 часа, ама то е, защото нямам идея с какво съм се захванал, не са 4. 8 са. В които тресе, скърца и е все едно караш камион по завоите.

Снимка: Личен архив

Кеф голям, децата са в еуфория, аз съм на предела на силите си. Пристигаме. Гранде компания, която сме изпуснали по пътя, чудесно, ядем вкусно, караме колелета, после цял ден на лодка, сини лагуни и пресни паламуди, после цял ден на плажа с педълбордове, после дъжд, 8 часа на връщане, ние сме смазани, но с усещане, че сме добри родители.

Снимка: Личен архив

Претоварваме целия багаж, за да тръгнем на следващ трип с комбито, изриваме кемпера. Питам синовете ни кое им е харесало най-много. В един глас отговарят – когато едната вечер ни даде да пием газирано.

Снимка: Личен архив

Нямам сили. След това осмислям какво са ми казали. И че всичко, през което ние сме минали уж заради тях, е било по-скоро заради самите нас и нашите дефицити от нашите детства. А те, децата, имат нужда единствено от спокойни родители. Близо до тях. И, очевидно, от глътка нещо забранено“ – завършва разказа си Илиян Любомиров.

„Едва ли мога да добавя нещо към достоверния разказ на Илиян, но признавам, може би аз се надцених. Преди да дойдат децата, много съм пътувала с брат ми и техния кемпер по състезания. Винаги е било много лежерно и забавно. Обаче, когато си родител, и хем поемаш отговорност да опазиш малките, хем обгрижваш целия им битовизъм, но на колела, хем уж е почивка и искаш да си по-чи-неш. А то не е възможно“ – сподели Петя Дикова пред LadyZone.bg.

Снимка: Личен архив

„И все пак, ако сте се засмяли на разказа на Илиян, то е, защото написаното е вярно – ежедневно се улавям колко старание полагам в грижа за децата не заради тях, а за да запълня дефицити от моето детство. Това наваксване сигурно е неизбежно… Затова предложих на Илиян следващата ни ваканция да е на платки в задния двор. Чакам да го обмисли. Газираното е от мен“ – шегува се Петя Дикова.

Снимка: Личен архив