Часове след края на филмовия фестивал в Кан Мария Бакалова изрази своята благодарност към екипа на филма, посветен на Доналд Тръмп – "Стажантът", в който тя играе ролята на неговата първа съпруга Ивана Тръмп.

„Никога и в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще бъда поздравена за премиерата си от най-големия ми идол и вдъхновение Кейт Бланшет и че ще имам подкрепата на великите, изключителни таланти като Синтия Ериво и Захра Амир Ебрахими.

Не мога да бъда по-горда, смирена и благодарна, че съм част от този проект и работя с всички тези талантливи артисти.

Снимка: Getty Images/колаж

Обичам ви всички и нямам търпение светът да види нашия филм. Благодаря ви за невероятния ми екип, който бе с мен във всеки един момент! Това е такава благословия да ви имам в живота си! Толкова много ви обичам!“ – написа българската актриса, която в началото на седмицата бе в Кан за световната премиера на филма.

Тя дефилира на червения килим с рокля от пролетната колекция 2016 г. на Dolce & Gabbana. Горната част е минималистично бюстие, а долната – богато разкроена пола с тюл и рисунки. Едрите бижута, които Мария бе избрала, за да допълни визията си, са на Chopard.

А ето и наградите от фестивала в Кан, които бяха раздадени в програмата за пълнометражни филми.

Златна палма - „Анора“, реж. Шон Бейкър

Голяма награда - „Всичко, което си представяме като светлина“, реж. Паял Кападия

Награда на журито - „Емилия Перес“, реж. Жак Одиар

Най-добър режисьор - Мигел Гомеш за „Голямата обиколка“

Специална награда - Мохамад Расулов за „Семената на дивата смокиня“

Най-добро изпълнение на актьор - Джеси Племънс във „Видове доброта“

Най-добро изпълнение на актриса - Женският екип на „Емилия Перес“ - Адриана Пас, Зоуи Салдана, Карла София Гаскон, Селена Гомес

Най-добър сценарий - Корали Фаржа за „Вещество"