Много хора вероятно си спомнят 11 август 2014 г., когато научихме, че големият актьор Робин Уилямс е мъртъв. Комикът е открит в дома си, след като се е обесил с колана си в гардероба.

Вестта потресе всички не само заради зловещия начин, по който е избрал да си иде, но и защото Робин Уилямс забавляваше целия свят в продължение на 40 години. Оказа се че никой, дори семейството му, не е бил наясно какво се случва в главата на актьора.

Снимка: Getty Images

Кой беше Робин Уилямс и с какво ще бъде запомнен в киното

Мнозина считат Робин Уилямс за един от най-великите комици на всички времена. Той е известен със способността си да импровизира и с множеството гласове, които използва. Уилямс има една награда „Оскар“ – за филма „Добрият Уил Хънтинг“ и още три номинации преди това.

В училище Робин Уилямс винаги е бил клоунът на класа и е забавлявал всичките си съученици. По-късно напуска колежа, за да започне актьорската си кариера и много бързо постига успех на сцената и в телевизията, където се изявява в различни комедийни роли.

Кадър от филма "Джуманджи"
Снимка: Getty Images

Робин Уилямс е известен с чувството си за хумор и незабравимите си комедийни роли, но участва и в много сериозни и драматични филми. Ролята му в „Добрият Уил Хънтинг“ му носи наградата „Оскар“, но преди това получава номинации за „Добро утро, Виетнам“, „Обществото на мъртвите поети“ и „Кралят на рибарите“.

Снимка: Getty Images

Уилямс е звезда в една от най-култовите комедии на всички времена “Мисис Даутфайър”, където играя ролята на мъж, преобличащ се като възрастна жена, за да бъде с децата си без те да знаят. Филмът веднага се превръща в хит, а днес се счита за класика и за една от най-добрите комедийни роли на Робин Уилямс.

Снимка: Getty Images

Друга много значителна роля е във филма „Пач Адамс“, който търпи доста критики, но не и заради играта на Робин Уилямс. Любопитно е, че във филма Уилямс играе ролята на лекар, страдащ от депресия, който обмисля самоубийство, но открива че може да помогне на себе си и на околните, като разсмива хората.

За съжаление в реалния живот смехът не се оказва толкова ефективно лечение и Робин Уилямс прекарва последните години от живота си борейки се с депресията, докато в крайна сметка не решава да сложи край на живота си.

Кадър от филма "Джак"
Снимка: Getty Images

За състоянието на Робин Уилямс има много по-сериозна причина, която е открита едва при аутопсията му. Никой не е подозирал, че актьорът страда от много сериозно и смъртоносно заболяване. Повече за това може да прочетете на следващата страница >>>

 

 

Самоубийството на Робин Уилямс и скритият проблем, за който дори той не е подозирал

Сюзън Шнайдер, вдовицата на Робин Уилямс, си спомня последните му дни:

През последната година от живота си Робин страдаше от безпокойство, параноя, безсъние, плашещи самовнушения и постоянно се въртеше между големи надежди и пълно отчаяние. Цял екип медицински лица опитваше да разбере какво му има, но никой не успя.

Сюзън Шнайдер, вдовица на Робин Уилямс

Снимка: Getty Images

Близките му обаче споделят, че дори те, макар да са знаели за проблемите на актьора, не са очаквали да посегне на живота си, тъй като никога не е споделял подобни мисли с тях. Смъртта на Робин Уилямс е широко отразена в медиите. В месеците след това, смъртността в следствие на самоубийство в САЩ се е увеличила с 10%.

Едва след смъртта на актьора, аутопсия установява, че той е страдал от много рядък и много опасен вид деменция. Не само това, но и заболяването е било в напреднал стадий и според професионалисти е било едно от най-сериозните такива, регистрирани някога. Това обяснява поведението на актьора, но твърде късно.

Снимка: Getty Images

Скоро предстои да видим документален филм, който разказва за живота на Робин Уилямс през последната му година и обяснява странното му поведение в светлината на новото разкритие за болестта му. Идеята за филма е на съпругата му и той ще бъде озаглавен „Желанието на Робин Уилямс“. Сюзън Шнайдер обяснява заглавието така:

Такова беше желанието на Робин. С него сме коментирали какво искаме да оставим на света, как бихме искали да ни запомнят, когато дойде нашето време да си отидем от този свят, как искаме хората да се чувстват. Без дори да се замисли, Робин каза, че иска да помогне на хората да се страхуват по-малко.

Сюзън Шнайдер