Големият комедиен актьор Робин Уилямс, който сложи край на живота си през 2014 г., този вторник трябваше да навърши 69 години. За да почете рождения му ден и паметта на баща си, дъщеря му Зелда Уилямс избра да направи благороден жест, който актьорът, известен с благотворителните си дейности, със сигурност би оценил.

 

“Днес щеше да бъде 69-ия рожден ден на татко, затова в негова чест (и в чест на това забележително число), ще даря 69,69 долара на толкова местни приюти за бездомни, колкото успея да намеря. Ако искате, последвайте примера ми, но без значение дали ще го направите, ви пожелавам поне веднъж днес да се засмеете искрено, незряло и от сърце в чест на татко.”

Зелда и Робин Уилямс през 2007 г.
Снимка: Getty Images

Освен със забележителните си роли, Робин Уилямс беше известен и с щедростта си. Покойният актьор работеше за редица благотворителни каузи и организации и даряваше милиони долари. Отделно от това разсмиваше и даваше надежда на хората от екраните. Именно по тази причина всички бяха изненадани и шокирани, когато Уилямс се самоуби.

 

Идеята за множество по-малки дарения със сигурност би допаднала на актьора, но на дъщеря му тя докара известни главоболия. Изглежда банката е отчела големия брой еднакви суми като опит за измама и е блокирала сметката на Зелда Уилямс.

 

“Получих имейл за “подозрителна дейност”, така че ще се наложи да забавя 69-ките и да поговоря малко с робот. След това отново ще оставя за известно време социалните мрежи, както правя всяка година. Благодаря, че се присъединихте към мен в почитането на татко (и числото 69) днес!”

Зелда Уилямс през 2019 г.
Снимка: Getty Images

Зелда Уилямс е едно от трите деца на актьора. Тя е дъщеря на Роби Уилямс и Марша Гарсес, с която бяха женени от 1989 г. до 2010 г.