Мат Деймън е едно от най-познатите имена в Холивуд и много хора обичат филмите му, включително децата му. Но колкото и да иска, актьорът не може да накара никоя от четирите си дъщери на възраст межди 9 и 20 години да гледа филма „Добрият Уил Хънтинг“ от 1997 г.

Срещам тотална съпротива“, призна той пред списание „People“. „Опитвам се даже да ги принудя, но не става. Все ги подпитвам: „Не искате ли да гледате филма „Добрият Уил Хънтинг“? Нали знаете, че татко ви и чичо Бен го написаха?“ А те отговарят, че знаят, но все пак не искат да гледат.

Мат Деймън с дъщерите си
Снимка: profimedia.bg

Обяснимо е защо Мат Деймън иска дъщерите му Стела, Гиа, Изабела и Алексиа да са запознати с тази част от творчеството му. „Добрият Уил Хънтинг“, в който Мат Деймън си партнира с Робин Уилямс, е създаден по сценарий на самия Деймън и неговия приятел Бен Афлек. След излизането си, нискобюджетният филм се превърна в комерсиален успех и до днес е считан за един от най-добрите, правени някога. Робин Уилямс спечели „Оскар“ за поддържаща роля, а Мат Деймън и Бен Афлек за сценарий.

Деймън не е постигнал същия успех сред дъщерите си с филма „Добрият Уил Хънтинг“, какъвто е имал с останалите зрители по света, затова пък е гледал с тях друг свой филм, който не е и подозирал, че ще им хареса – „Марсианецът“.

Част от дъщерите на Мат Деймън
Снимка: profimedia.bg

Никога не съм имал намерение да им пускам този филм, защото винаги ми се е струвало, че е за по-възрастни хора. Но съучениците им го бяха гледали и всички говореха, че е много добър, затова го пуснах вкъщи.

Не е изненадващо, че около филма се е вдигнал толкова шум, защото лентата беше обявена за една от най-добрите през 2015 г., получи 7 номинации за „Оскар“ и спечели над 600 милиона долара.

Стела е най-малката дъщеря на Мат Деймън
Снимка: profimedia.bg

Това, което се е оказало предизвикателство пред актьора, е било да успее да обясни на най-малката си дъщере, тогава само на 6 години, че нещата във филма не са истина. В началото на „Марсианецът“ антена пробива корема на героя на Деймън и му се наложило да спре филма, за да обясни на Стела и по-големите ѝ сестри как е направен ефектът. Едва след това е пуснал филма, а момичетата са били по-спокойни.

За пръв път децата му са гледали негов филм на кино едва този месец. Дъщерите му придружиха баща си на премиерата на новия филм „Пълно ускорение“.