Този петък по кината тръгва филмът „Господарката на злото 2“, който е интересен не само заради завръщането към познатия ни магически сват, но и защото е първата роля на голям екран за Анджелина Джоли през последните 4 години. Решението да събере сили и отново да се появи на екрана изобщо не е било лесно.

В интервю за списание “People” Анджелина призна, че е била напълно сломена през последните години и това е причината да не сме я виждали в нови филми: „Беше труден период, имах няколко трудни години и не се чувствах силна. Всъщност се чувствах напълно сломена. Отне ми известно време, за да усетя силата на Злодеида отново.

Снимка: Getty Images

Неотдавна животът на актрисата се промени след шумен и публичен развод с актьора Брад Пит. В продължение на години двамата бяха най-известната холивудска двойка и когато бракът им започна да се разпада, целият свят гледаше какво се случва между тях.

Друга причина актрисата да не се чувства добре е провалът на последните ѝ няколко филма – „Неуовим“ не беше машината за пари, която всички очакваха, „Агент Солт“ дори не успя да утрои инвестираните в него 110 милиона, а „Край морето“ излезе на загуба със 7 милиона. И не само това – филмът „Туристът“, който също трудно удвои похарчения за него бюджет от 100 милиона, беше обявен за най-лошия филм на 2010 г.

Снимка: Getty Images

Сред тази поредица от злополучни роли обаче има и едно голямо изключение – първата част на „Господарката на злото“, която донесе на създателите си повече от 750 милиона долара и е най-успешният филм в кариерата на Анджелина. По тази причина приемането отново на познатата роля е била голяма стъпка за 44-годишната актриса.

А хората, които са ѝ помогнали най-много, са децата ѝ. Анджелина има шест деца на възраст между 11 и 18 години. Именно те са я насърчили да се върне на големия екран. И „Господарката на злото 2“ е само първата стъпка от това завръщане. В момента се подготвят още пет филма, в които ще видим Джоли, като най-големият е „Eternals“ – новата суперпродукция на Marvel и Дисни, на която студиото разчита да подобри рекорда, поставен от „Отмъстителите: Краят“.

Снимка: Getty Images

Анджелина Джоли обаче е и малко разочарована, защото макар децата ѝ да я подкрепят, нито едно от тях не желае да последва пътя ѝ в Холивуд: „Опитах се, но никое от децата ми не желае да бъде актьор. Всички са се насочили към бизнес и към благотворителност. Актьорската кариера не ги интересува.

Любопитно е, че малката Вивиан вече е играла във филм – тя се появи за съвсем кратко като малката Аврора в първата част на „Господарката на злото“.