Клои Кардашиян казва, че е била обсебена от теглото си след раздялата й с Ламар Одом. Така приключението за Клои между здравословните навици и фитнеса започва след развода ѝ.

38-годишната съоснователка на бранда Good American се разведе с 43-годишната бивша звезда на „Лейкърс" през декември 2016 г. Тогава американската риалити звезда заяви, че се е „обърнала към фитнеса", защото не е знаела какво да прави след раздялата.

Одом и Кардашиян започват своята връзка през 2009 г. - само месец след запознанството си. Двамата се разделиха през 2013 г., въпреки че Клои официално подаде молба за развод едва през 2015 г. заради почти фатална свръхдоза на Одом.

Преди да отслабне с 40 кг, Кардашиян е била обсебена от показанията на кантара.

„Когато за първи път започнах да тренирам, толкова много ме интересуваха числата. Вече дори не поглеждам към кантара“, спомня си тя. Клои мисли, че това обсебване е нездравословно и затова не следи числата на кантара от години.

Клои Кардашиян споделя в Инстаграм, че тренира дори и в неделя.

Тя допълва, че това, което я е накарало да се посвети на здравето си, е да знае, че контролира ситуацията.

„Аз съм нещо като маниак на тема контрол, но в живота не можем да контролираме всичко", казва Кардашиян в интервю пред "Пийпъл".